7 min. læsning (cirka)
4.4/5 - (195 votes)

Markedet for gode varmepumper ændre sig hele tiden og derfor er det også vigtigt at holde overblik over hvilken varmepumpe, der performer bedst. Herunder i vores varmepumpe test kan du derfor læse, hvilken varmepumpe, der er bedst i det gældende år.

Her finder du en opdateret liste over de bedste varmepumper siden 2017. Her er der selvfølgelig tale om varmepumper, som er godkendt i Danmark. Vi anbefaler at trykke på den ønskede test i indholdsfortegnelsen.

Hvad kan du få ud af denne test og hvordan skal du forstå den?

På denne side kan du finde flere forskellige varmepumpe test. Det betyder, at du kan finde test af jordvarmepumper, luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper.

Der vil være tale omkring tests fra flere forskellige år startende fra 2017 og en enkel der stikker ud 2013 fra vores svenske naboer. Den nemmeste måde at finde den rette varmepumpe test er ved at navigere igennem indholdsholdsfortegnelsen.

💡 Vil du gerne finde ud af hvad den bedste varmepumpe for din husstand er?

Så anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på en varmepumpe.

På den måde får du flere beregninger og holdninger til bygningen. Derudover får du  tilbud på forskellige modeller, som den enkelte installatør mener er korrekt for dig.

Klik her for at få op til 4 tilbud og find den bedste løsning til dig

Hvordan testes varmepumper til denne varmepumpe test?

For at kunne bygge mere op omkring denne varmepumpeliste har vi valgt, at skrive mere omkring, hvad du bør kigge efter, når du skal vælge en varmepumpe ud fra forskellige test.

Det er nemlig ikke altid nok at kigge på en varmepumpe test. En god varmepumpe er jo også en varmepumpe, som passer til dine behov og til din bolig.

Der er visse begreber, som man bør kigge efter, når at man vælger en varmepumpe ud fra en test. Selv en god varmepumpe test viser ikke altid disse begreber.

For at kunne lave et ordentlig overblik af den bedste varmepumpe test, så har vi kigget på hvad energistyrelsen siger. Vores sammenligning er altså baseret på energistyrelsens test. 

Det drejer sig hovedsageligt om den danske energistyrelse, men der også lidt fra svensk energi og norske forbrugerråd.

Der er her forsøgt at gå i dybden med vores overblik / varmepumpe liste for at vise dig de bedste varmepumper på markedet, som, ifølge Energistyrelsen, overholder alle lovkrav.

Fra Energistyrelsens side er alle varmepumperne på listen testet af et uafhængigt testlaboratorium.

Der kigges ind i forskellige begreber i denne varmepumpe test. Herunder finder du nogle af disse:

  • SCOP (Årsvarmefaktor i en varmepumpe)
  • Støj (dB)
  • Energimærket
Varmepumpe test kan være vigtigt for at finde den rette varmepumpe

De bedste luft til luft varmepumper igennem tiden

Da vi altid prøver at levere den bedste info til vores læsere har vi her lavet en liste, som giver selv samme overblik målt på SCOP. Dog er denne liste opdateret efter den danske varmepumpeliste. Tallet ud fra varmepumpens navn er SCOP, som viser varmepumpens effektivitet.

Som du nok kan forstå, så bliver der altid lavet nye luft til luft varmepumper. Det betyder ligeledes, at der også ofte vil komme en ny model, som kan konkurrere med de modeller, som er på markedet nu. Derfor holder vi dig opdateret på alle varmepumpe test, som der skulle komme igennem årene.

Ligeledes er der taget udgangspunkt i hvor høj decibel (dB) varmepumpen har. Jo højere dB, jo mere larmer disse. Det skal dog nævnes at der ikke er stor forskel på varmepumperne neden for, hvis at du kigger på lyden.

Læs alt information omkring luft til luft varmepumper her.

Find din luft til vand varmepumper testvinder igennem tiden

Som tidligere nævnt stræber vi altid efter at skaffe den bedste information til vores læsere. Det gør vi igennem opdateret indhold fra de bedste kilder.

For denne luft til vand varmepumpe liste har vi også taget udgangspunkt i SCOP og dB, som viser henholdsvis effektivitet og støjniveau. Derudover har vi ført listen, sådan at den bedste luft til vand varmepumpe står øverst.

Du kan læse alt om luft til vand varmepumper her.

Her finder du Jordvarme testvinder ne igennem tiden

Som tidligere nævnt stræber vi altid efter at skaffe den bedste information til vores læsere. Det gør vi igennem opdateret indhold fra de bedste kilder.

For denne jordvarmeanlæg liste har vi også taget udgangspunkt i SCOP og dB, som viser henholdsvis effektivitet og støjniveau. Derudover har vi ført listen, sådan at det bedste jordvarmeanlæg står øverst.

Du kan læse alt om jordvarme her.

Lad os endelig høre, hvad du godt kunne tænkte dig at læse mere omkring. Ved at skrive en kommentar kan du nemt hjælpe os til at hjælpe dig! – Ved at bruge et minut af din tid kan du få svar på dit spørgsmål hurtigt og nemt!

Få bedste varmepumpe tilbud ud fra boligstørrelse

*Tilbuddet indhentes på vores partners side. Her får du 4 uforpligtende tilbud. Du skal blot udfylde din information og trykke send.

Husk: Du kan altid tilføje ønsker som fx “Jeg vil gerne bruge varmepumpen til at give huset varmt vand” på tilbudssiden.

Find svar på dine spørgsmål i vores luft til vand varmepumpe test

Test af SCOP (Årsvarmefaktor / årsvarmeeffekt i en varmepumpe)

Ligesom COP, så testes en varmepumpe også efter hvor god en SCOP den har (Årsvarmefaktor / årsvarmeeffekt).

Nu spørger du nok: Hvad er SCOP? Eller, hvorfor Scop, når vi har COP?

Godt spørgsmål.

SCOP er ligesom COP en forkortelse- SCOP er en forkortelse af Seasonal Coefficient of Performance, som kort sagt vil sige årsvarmeeffekten / årsvarmefaktoren for varmepumpen.

SCOP måler hvor godt en varmepumpe klare sig fordelt ud på et helt år. Dette måles i varmepumpens varmeeffekt / faktor. Altså angiver SCOP forholdet mellem den varme, som produceres sammenlignet med den mængde strøm, som bruges.

Jo højere SCOP-tallet er i en given test, jo bedre er det.
Det betyder også, at du skal kigge efter høje SCOP tal i en given varmepumpe test.

Et højt SCOP tal giver dig flere penge på lommen.

SCOP er en oplysning, som skal fremgå på alle energimærker for alle varmepumper. Dog skal du være opmærksom, når du sammenligner energimærket, som hænger i et byggemarked med en SCOP, som du ser i en varmepumpe test.

Derfor skal du være opmærksom i testen

Grunden til, at du skal være opmærksom her, er fordi at producenterne kun er pålagt at angive SCOP under tempererede temperaturer. Det betyder at SCOP godt kan være lidt lavere, når du bruger varmepumpen helårligt.

Vær derfor opmærksom på om SCOP i varmepumpetesten er taget ud fra producentens angivelse eller der er lavet eksterne tests. Der blev lavet en stor svensk varmepumpe test, hvor de selv målte varmepumperne.

Denne test refereres der meget til. Her på vores side går vi for det meste ud fra det, som producenten selv opgiver, da det giver et bedre sammenligningsgrundlag.

I en varmepumpe test vil man også kunne måle på følgende:

  • Afvisning fra bundpanden
  • SEER (Årskølefaktor i en varmepumpe)
  • SCOP Pris – Kroner pr. SCOP
  • Pris pr. faktiske kilowatt
  • COP (Varmefaktor i en varmepumpe)
  • Varmepumpens effekt (Faktiske kW)
  • Angivet effekt (kW angivet af varmepumpe producenten)
  • Laveste garanteret driftstemperatur

Alle testes på COP (Varmefaktor / varmeeffekt i en varmepumpe)

Alle varmepumper testes på deres varmefaktor. Varmefaktoren kaldes en COP. COP er en international forkortelse, sådan at man kan forstå varmepumper på tværs af lande. Det er med til at skabe en mere retvisende test af varmepumperne, men det er også med til at skabe et bedre overblik for forbrugeren.

COP er en forkortelse af Coefficient of Performance. Det oversættes i daglig tale til det vi kalder varmefaktor eller varmeeffekt. Altså hvor god en varme op baggrund af den mængde strøm / effekt, som den får tilført.

Der laves test af varmepumpe COP ’en for, at vise for meget varme der kan produceres for hver watt i den enkelte pumpe, hvad end der er tale om en luft til luft varmepumpe, jordvarmeanlæg / jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Dette begreb er rigtig godt til en varmepumpe test, da det meget præcist viser forholdet mellem afgivet effekt, altså produktionen af varme og tilført effekt, altså strømforbruget.

Testes en varmepumpe til at have en varmepumpe COP på 2,5, så giver den to og en halv gange så meget varme, som den forbruger.

Hvad så du så kigge efter? Jo. Det betyder at du skal kigge efter en høj COP, når du tjekker de forskellige test.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Kommentarer

  1. Hej

    Er det korrekt at “luft til vand” varmepumperne ikke er testet under samme forhold.
    F.eks. at Vølund testes på 60 % ydeevne, Bosch på 40 % og Panasonic testes på 100 % ydeevne.

    1. Hej Daniel,

      Tak for dit rigtig gode spørgsmål! Varmepumperne her på disse lister (på nær den svenske varmepumpe test fra 2013, som vi ikke har info over) overholder alle de danske lovkrav for varmepumper og testes igennem af et uafhængigt testlaboratorium. Varmepumperne testes sådan at man kan finde den faktiske SCOP (effektivitet årligt) for både radiatorvarme og gulvvarme for at se hvordan og om den afviger fra producentens anvisninger.
      De testes derfor under de forhold der skal til for at fremvise disse informationer.

      Del meget gerne din kilde på at Vølund testes på 60 % ydeevne, Bosch på 40 % og Panasonic testes på 100 % ydeevne. Mit umiddelbare bud på sådan et tilfælde ville være at nogle af de testede varmepumper havde en større ydeevne end det nødvendige for at kunne lave en retvisende test.

  2. Hej

    Hvor præcis kan man forvente at en modulerende Luft til vand varmepumpe er.

    Den Metrotherm jeg har købt hopper i temperatur (pendler) med stort set konstante over og undersving på +/- 6-8 °C (hver 2-3 time).
    Jeg havde forventet at den skruede ned for kompressoren når den overskred setpunktet fra varmekurven, men det sker stort set ikke. Istedet kører den mere On/Off så den stoppes og startes af en Gradageminut beregning.

    Da vi har et 1 stenget anlæg er det problematisk at temperaturen hver 2-3 timer ændrer sig så meget.
    Løsningen er i første omgang at hæve minimum fremløb til 48°C, men det gør bare at varmepumpen efter min mening opererer alt for meget med høj kompressor ydelse.
    Er det normalt at man “Kun” kan ændre GM start og ingen indflydelse har på P bånd og i tider i reguleringen?

    Leverandøren virker ikke dygtig nok til at løse problemet, efter mange klager har en teknikker fra producenten nu kigget på anlægget, han forstod min pointe / klage og vil henvende sig hos deres teknikkere, så igen venter jeg.

    Hvordan testes varmepunkter vedr. dette?

    Anlægget blev leveret i december og nu er varmesæsonen snart slut.

  3. Jeg kan se at Panasonic VZ9SKE er på toppen af listen i de sidste tre år for luft varmepumper. Er det den samme model eller er det fordi de opdatere modellen?
    Vi kunne godt tænke os sådan en model, men er ikke sikker på om det er den bedste og hvordan det holder sig med de tilbud, som tilbydes.
    Kan i hjælpe?

    1. Hej Tommy,

      Panasonic VZ9SKE er en af de mere annerkendte varmepumper på markedet. De opdaterer løbende deres model, sådan at den allerede fantastiske model holder sig på toppen af de foreskellige test, som ses rundt på internettet. Det er rigtigt at flere varmepumper optræder flere gange på denne oversigt de sidste tre år, men der er ikke altid tale om samme modeller. Du vil kunne se at nogle varmepumper performer bedre over årene.
      Man skal gerne have et tjek for at kunne vurderer om denne varmepumpe er noget for jer ud fra energiberegningen på jeres hus. Derfor kan det være en god ide at få nogle tilbud eller tjek igennem en installatør for at se om varmepumperne passer til jeres behov. Jeg anbefaler at gøre det her. Det er fuldstændig uforpligtende at modtage tilbuddet og så er det gratis. Testen oven for giver et overblik over modellerne, som passer til de mest gængse hustyper.
      For at få den bedste ide om hvad den bedste løsning til jeres bolig er, så vil jeg anbefale at få en specialist til at kigge på det, hvor overstående er en god mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

twelve − 6 =