4 min. læsning (cirka)
3.7/5 - (15 votes)

Panasonic har mere end 30 års erfaring på det nordeuropæiske marked, og det kan mærkes på deres varmepumper, hvilke er tilpasset det danske klima. Panasonic HZ9RKE er en af deres flagship-modeller, som er blandt de mest solgte. Denne varmepumpe er bl.a. meget populær fordi den kan varme op til 150m².

Her får du en luft til luft varmepumpe, som er ekstra godt velegnet til sommerhuset. Ud over de samme gode egenskaber, som du også får med andre af Panasonics varmepumper, har den nemlig nogle ekstra funktioner, som betyder, at du er sikret det bedste valg til et sommerhusmiljø.

HZ9RKE har blandt andet en ekstra korrosionsbeskyttelse på udedelen, der giver varmepumpen en længere levetid selv i et kystmiljø. Den har desuden et system, som renser luften for mikropartikler indendørs, der sikrer et godt indeklima.

Test 2019:
Placeret nr. 3

Lydniveau:
61 dB

SCOP / SEER:
5,2 / 7,8

Temperatur:
-30°C

Energimærke:
A+++

Ekstra korrosionsbeskyttelse

Søger du en varmepumpe til dit sommerhus, er her et godt valg. Panasonic HZ9RKE er en luft til luft varmepumpe, hvilket betyder, at den udvinder energi fra luften udendørs, og bruger luften til at skabe en varmere luftstrøm indendørs.

Denne type varmepumpe er den mest simple at montere, og det tager hverken lang tid, eller er et stort projekt generelt. Den består af et udendørs modul, der trækker luften ind, og et indendørs modul, der fordeler den nu varmere luft i det pågældende rum.

Det er klart, at det udendørs modul vil være udsat for vind og vejr samt andre miljøpåvirkninger. Skal du bruge en varmepumpe i et ekstra hårdt miljø, som for eksempel ved kysten, hvor naturen har det med at vise sig fra sin barske side, er det noget, der er værd at tage højde for.

Miljøpåvirkninger er skyld i, at metal korroderer eller nedbrydes over tid – også kaldet at det ruster. Panasonic HZ9RKE har en ekstra korrosionsbeskyttelse, som øger holdbarheden i selv et barskt kystmiljø, og det gør den altså ekstra velegnet til de danske sommerhuslokationer.

Andre læste også:
  Mitsubishi Electric FH | Mitsubishi varmepumpe | Luft til luft

Panasonic hz9rke pris – Hvad koster den?

Når du kigger ind i prisen for denne Panasonic varmepumpe, så er der faktisk tale om en ganske fornuftig en af slagsen. Varmepumpe priser varierer alt efter model og størrelse. 

Prisen på HZ9RKE er et sted mellem 10.000 kr og 15.000 kr, som generelt set er i den billigere ende. Går du op til en større model, så kan denne pris naturligvis ændre sig. derudover har modellen et godt energimærke og SCOP tal, som betyder at denne også er billig i drift. 

Det du skal være opmærksom på når du kigger på diverse tilbud eller en specifik pris online er at de kan variere meget. Vi anbefaler altid at du får dig et varmepumpe tilbud eller flere. Det vi ofte erfarer er at kunderne får en bedre pris eller til tider får prisen inkl. varmepumpe installation.

Renser luften for mikropartikler

En luft til luft varmepumpe som Panasonic HZ9RKE giver generelt et mere behageligt indeklima. Det gør den, fordi den sørger for at holde temperaturen der, hvor du synes, den er mest behagelig.

Uanset om det er meget koldt udenfor, eller om det er en af de varmeste dage på året, så kan du regne med at holde en tilpas temperatur indendørs med HZ9RKE.

På de kolde dage kan den udvinde varmen fra luften udendørs, selv helt ned til meget kolde temperaturer. Så selvom der er minusgrader, vil den altså alligevel kunne udvinde energi af luften og sørge for at varme dit hjem op på en miljørigtig måde.

På samme måde, kan luft til luft varmepumpen også anvende den energi, den udvinder fra luften, til at køle luften ned med. Det betyder, at du kan få en behagelig kølig luft i dit hjem på de varme dage. Men som et ekstra plus, har HZ9RKE en luftrenser, der effektivt renser luften for skadelige mikropartikler. Dertil kommer, at den også fungerer som affugter. Alt sammen noget der sørger for, du altid har frisk og behagelig luft i dit hjem.

Perfekt til sommerhuset

Som nævnt er Panasonic HZ9RKE særligt velegnet som varmekilde i sommerhuset. Det er den, fordi den er tilpasset det danske kystklima. Hvor udemodulet har en ekstra korrosionsbeskyttelse, som giver en længere holdbarhed. Og fordi den sørger for, der altid er en behagelig temperatur samt god luftkvalitet i hjemmet.

Andre læste også:
  Panasonic NE9NKE | Støjsvag varmepumpe fra Panasonic | Danmarkspumpe

Den virker også rigtigt godt i den danske vinter, så du ikke skal bekymre dig om andre varmekilder i de kolde vintermåneder. Har du den i sommerhuset, er der også meget at vinde ved, at HZ9RKE har indbygget wifi og let kan styres over alle elektroniske platforme med adgang til internet.

Det betyder, at du simpelt kan tænde for varmen og sørge for, der er en behagelig temperatur, allerede når du ankommer til sommerhuset, selvom det har stået tomt et stykke tid. På samme måde kan du let sikre dig, at du ikke spilder energi på at have glemt at slukke for varmen, inden du forlod sommerhuset.

Et sommerhus kan godt være udsat for at få fugtproblemer, eller på andre måder dårligt indeklima der føles indelukket efter at have stået tomt mellem besøg. Det er alt sammen noget, du kan undgå med Panasonic HZ9RKE, som tilmed, som et sidste lille tjek på plussiden, er en af de mest støjsvage varmepumper, du kan få.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.