Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumper kan varme & køle din bolig ved hjælp af energien i luften uden for hjemmet.

Sidder du derhjemme i et koldt hus og betaler en for høj pris for varmeregning? Måske er det bagende varmt derhjemme og den lille bæser du købte sidste sommer er ikke et hak bedre i år? Så har du nu endelig fundet svaret, nemlig en luft til luft varmepumpe!

Dette fantastiske klimaanlæg vil behage dig året rundt med lav temperatur om sommeren i dit sommerhus og et god varm temperatur mens det ser uden for i december. Dagene er talte, hvor du skal være foruden et bedre indeklima.

Foruden af skabe et bedre indeklima, så vil luft til luft varmepumper give besparelser i økonomien. Du kan spare mange penge årligt ift. andre energikilder ved at skifte til den effektive og stabile varmekilde, luft til luft varmepumpen.

Dette indlæg giver dig vores erfaring og det du skal vide før køb af varmepumper af denne type, hvorfor du bør anskaffe en god varmepumpe luft til luft og meget mere. 

Luft til luft varmepumpe

Enestående effektivitet sammenlignet med andre

Luft til luft varmepumpen er utrolig effektiv og god til hjem, der allerede benytter sig af varmekilder der er drevet af el. Det kunne fx være elradiatorer, varmeblæsere eller lignende. 

Luft til luft varmepumpen er aldeles effektiv der afgiver enormt meget ydelse pr. brugt kWh el. Der kan nemlig gives helt op til 4-5 kilowatt-timer igen, hver eneste gang der forbruges en kilowatt-time. Hvilket, hvis man skulle være i tvivl, er ganske fornuftigt!

Sammenlignet med de fleste elradiatorer fra et givent byggemarked er det enestående. Elradiatoren er selvfølgelig det billigste valg til en start, som yder omkring 0,2-0,5 kWh. Du har derimod også mulighed for at finde en elradiator, som yder mellem 1-2kWh. Men det er intet ift. varmepumper luft til luft.

Det er altså ikke uset at man årligt vil kunne spare mellem 7.000 kr til 15.000 kr på varmeregningen ved at få en luft til luft varmepumpe. Dette giver varmepumpen en bedre pris ved den endelige beregning.

Fordele

 • Et billigere alternativ til brændeovne og el-radiatorer.
 • Egner sig godt, som varmekilde i sommerhuse.
 • Billig varmepumpe og forholdsvis nem at installere.
 • Den skaber luftcirkulation i huset og bidrager til et bedre indeklima.
 • Køler som en Aircondition om sommeren.
 • Radiatorer er unødvendigt.
 • Automatisk opvarmning hele året til forebyggelse af frostskader.
 • SMS funktion, som kan starte varmepumpen før ankomst hjem.

Ulemper

 • Varmen vil til tider fordele sig langsommere fra rum til rum.
 • Back-up varme kan være en nødvendighed til tider.
 • Indedelen vil give lidt lyd fra sig, som en almindelig blæser.
 • Udedelen giver ligeledes lyd fra sig
FÅ 4 GRATIS LUFT TIL LUFT VARMEPUMPE TILBUD

Hvem skal købe luft til luft varmepumper?

Luft til luft varmepumper er helt perfekte til sommerhusejere, til værkstedet, kolonihavehuset og sågar også din helårsbolig, hvis du bruger en knap så effektiv varmekilde. En luft til luft varmepumpe er til dig, som normalt opvarmer din bolig med brændeovne, gasfyr, el radiatorer eller anden el varme. Det er typisk el-radiatorer, som en luft til luft varmepumpe erstatter og med god grund. Denne er nemlig meget mere effektiv med strømmen den benytter og spare dig derfor gevaldigt på årsbasis. 

For nogle modeller kan du også benytte en luft til luft varmepumpe som aircondition og køle sommerhus, bolig eller lignende på en varm sommerdag uden problemer. Med det i mente, så vil du kunne bruge en varmepumpe som supplement om vinteren til en dyr fyringsform, såsom pillefyr, oliefyr m.m. Når sommersolen raser kan du tænde din varmepumpe til nedkøling af boligen. Denne model egner sig derfor ideelt til klimaanlæg. 

Hvad koster en varmepumpe luft til luft?

En luft til luft varmepumpe pris inkl. montering ligger et sted mellem 3400 kr. til 32.000 kr alt efter model. Monteringen heraf koster mellem 2500 kr til 4000 kr alt efter tilbudsgiver. Det vil derfor give god mening at få flere tilbud, da både prisen for montering og dit luft til luft varmepumpe tilbud vil variere. 

Vores tip: Efterspørg tilbud for en bedre pris på varmepumpe inkl. installation

Ønsker du at spare penge og finde en billig luft til luft varmepumpe, så handler det om at få tilbud og høre flere forskellige fagfolk. Årsagen til at du med god ro i maven kan efterspørge flere tilbud er flere, se dem herunder: 

 • Varmepumpe montører giver gerne et godt tilbud for at vinde dig som kunde.
 • Med flere tilbud får du et bedre overblik over varmepumperne, som passer din bolig. 
 • Med overblikket vil du kunne forhandle priser baseret på din energiberegning af huset. 
 • Flere montører laver en energiberegning, når de skal finde den bedste luft til luft varmepumpe for dig. 

Husk på: Luft til luft varmepumpe priser vil kunne forhandles mere end man tror. En god luft til luft varmepumpe med et godt energimærke vil ikke blot spare dig penge årligt, men også give et bedre indeklima og hurtigere varme. Hvis du allerede har mulighed for at få den billigere fra start, så er det selvfølgelig noget, som er værd at tage med i besparelserne.

Derudover vil du gøre det økonomisk positivt for dig selv, hvis at du melder til dit energiselskab at der er sket en ændring. Ændringen i varmekilden vil nemlig give dig en reduceret elafgift, fordi din varmepumpe er mere økonomisk. Læs mere om tilskud ved at klikke her.

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe minder mest af alt om den aircondition du havde hængende på dit værelse på dit sidste besøg på Malta.  Ligesom de fleste andre varmepumper består denne af en udedel og en indedel. 

Udendørsluften ventileres igennem udedelen og konverteres til varme igennem indedelen. Indedelen forbedre dit indeklima, som enten opvarmes eller nedkøles efter behov. Denne type er let at installere og passer perfekt til sommerhuse, kolonihaver, garager eller mindre et plans boliger. 

Luft til luft varmepumper er ligeledes gode for indeklimaet, da luften i nogle modeller kan filtreres og dermed reducere støv, pollen eller andet allergifremkaldende, som ligeledes kan gøre denne varmepumpe perfekt, som supplerende varmekilde med dens ekstra funktioner. 

Luft til luft varmepumper opvarmer luften i huset. Søger du en varmepumpe, som kan opvarme din boligs vand, så skal du klikker her og læse om en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, som kan varme husets luft og brugsvand.

Den perfekte varmepumpe til sommerhuset

Luft/luft varmepumpen er sammen med luft til vand varmepumpen en af de mere populære varmepumper til sommerhusetDen har en lille skjult “ekstra” funktion, som gør at ingen frostskader opstår i dine rør eller lignende. Denne funktion hedder helårsopvarmning, som betyder at den holder en bestemt temperatur i boligen hen over vinteren.  Kort sagt: din bolig eller sommerhuset er meget bedre stillet om vinteren med en temperatur mellem 5-10 grader.

Denne er ligeledes populær da den ved hjælp af et lavt energiniveau kan udvinde meget varmt luft. Varmepumpen er også et populært sommerhus valg, da den kan holde en stabil temperatur om vinteren. Men denne kan altså også fungerer som en aircondition om sommeren. Det betyder altså at varmepumpen kan give et godt indeklima om sommeren, så vel som vinteren.

Oven i alt dette kan du kombinere din varmepumpe med en sms fjernstyringsfunktion. Dette betyder altså, at du kan tænde for varmen inden du tager op i sommerhuset. På den måde kan hyggen begynde med det samme.

FÅ EN BEDRE PRIS IGENNEM 4 GRATIS TILBUD HER

Hvordan fungerer varmepumper luft til luft?

Det er faktisk ikke så kompliceret, hvis at man blot deler det op i små dele. Som tidligere nævnt i denne artikel, så består luft/luft varmepumpen af en ude- og indedel. Disse to dele bliver forbundet med nogle komponenter, som er det der skaber varmen i huset ved hjælp fra energien uden for. Disse komponenter har alt fra af kølerør, styringskabel og selvfølgelig strøm.

I udedelen sidder der en blæser, som hjælper kompressoren til at trække varmen ud af luften. Luften blæses igennem udedelens kølepaneler. Kølepanelerne nedkøler kølemidlet i varmepumpen. 

Herefter videre gives det til kompressoren, som udsætter det for tryk. Trykket hæver temperaturen på kølemidlet. Det varme kølemiddel løber igennem rør til indedelen, hvis ventilator blæser den varme luft ud i vores stuer.

Selve udseendemæssigt består varmepumpen af en kasse, der siden uden på vores hus, og indedelen er anlægget, som ligner en air condition. Indedelen sidder på væggen indenfor.

Udedelen er den største del og producere varme ud fra den energi der er i udeluften. I Danmark skal man huske at få service, så man sikrer den giver den varme, som den skal. En pris på varmepumpe service tillægges til tider oven i varmepumpens pris.

Indedelen producerer den elvarme, som du mærker indenfor. Indeden hjælper med at fjerne fugt, varme stuen og giver ligeledes mulighed for at undgå frostskader ved kolde temperaturer om vinteren.

Afspil video

Hvor meget støj vil der være?

Ja, en varmepumpe udedel kan støje en lille smule, men ikke noget overdrevet. 

Det er vigtigt at forhøre dig hos din installatør omkring dette. Grundet denne støj frarådes det at sætte udedelen under eller tæt på et vindue.

Placeringen af din luft til luft varmepumpe skal gerne være væk fra terrasse eller vindue, men heller ikke for tæt på naboskel grundet regler herom.  

Kig efter hvor mange dB, som varmepumpen afgiver. Jo højere jo dB for udedelen er, jo mere støjer denne. Mindre støj er den endelig pris værd for nogle.

Se eventuelt vores sammenligning af lydniveau her.

Varmepumpe luft til luft modeller

HAIER Dawn 35

Her finder du en absolut topmodel, når det kommer til luft til luft varmepumper. HAIER Dawn 35 er blandt markedets

Læs mere »
Mitsubishi modeller
Mads

Mitsubishi MSZ-SF

Mitsubishi MSZ-SF er en luft til luft varmepumpe, som egner sig rigtig godt til fritids- og sommerhuse samt mindre villaer.

Læs mere »
Panasonic varmepumpe modeller
Mads

Panasonic HZ9RKE

Panasonic har mere end 30 års erfaring på det nordeuropæiske marked, og det kan mærkes på deres varmepumper, hvilke er

Læs mere »
Panasonic varmepumpe modeller
Mads

Panasonic AZ9RKE

Panasonic AZ9RKE er en del af Panasonics flagskibsserie, som hører blandt de mest solgte varmepumper i Danmark. Det er der

Læs mere »
HYT H2 duplicate watches hotelheliosgr, Celebrated hyt richard mille replica designer watches using antique variations.