varmepumpe luft til luft
En luft til luft varmepumpe har varme samt køle-funktioner til din bolig

Vi vil dække alt du skal vide omkring luft til luft varmepumper. Bedre indeklima, energimærke, støj, besparelser årligt, priser og meget mere.

Denne type opvarmning vælger de fleste til perfekt opvarmning i et sommerhus nu om dage. Den vil snildt kører året rund med lav eller høj tempratur alt efter hvad der er brug for at et bedre indeklima i dit sommerhus eller bolig.

Foruden af skabe et godt indeklima, så vil et godt klimaanlæg give dig besparelser i økonomien. Denne type af varmepumpe har mulighed for at spare dig mange penge årligt ift. andre energikilder, da det er en effektiv og stabil varmekilde, som holder temperaturerne du efterspørger.

Varmepumper luft til luft har altså samtidig en skjult “ekstra” funktion, som gør at ingen frostskader opstår i dine rør eller lignende. Det betyder at din bolig er meget bedre stillet året rundt.

Du vil i dette indlæg finde yderligere omkring forskellige emner. Du har mulighed for at blive meget klogere på hvad en luftvarmepumpe vil gøre for dig og hvorfor du bør anskaffe en luft til luft. Klik dig i bunden videre til en af vores udvalgte partnere for tre-fire tilbud.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Lige som de fleste andre varmepumper består denne af en udedel og en indedel. Udedelen har til formål at give den energi som din luft til luft varmepumpe skal bruge via. luften. Dette princip er præcist det samme som ved de fleste luft til vand varmepumper, som du kan læse mere omkring hvordan fungerer på vores side om luft/vand. Når du er i gang, så bedes du også se vores side omkring jordvarmeanlæg her.

De gode luft til luft varmepumper hjælper dig med at få varme inde i huset. Du får denne varme inde i huset fra luften uden for. Denne luft bliver suget ind i dit hjem efter at den har været igennem kompressoren, der laver varmen til huset. Altså bliver luften der er udendørs omvekslet til varme, som du kan benytte dig af med glæde inden døre.

Gode luft varmepumper består ganske enkelt af to forskellige dele. Den ene kaldes en indedel. Denne del sidder inde i huset og spreder varm luft ud til alle husets rum. Denne sidder ofte centralt placeret i et hus for at skabe den bedste cirkulation i rummene. Ligeledes er der en udedel. Udedelen sidder, som ordet hentyder, uden på huset. Det er denne del, som tager luften ind og konverterer dette til varme, som vil benyttes inde i huset.

Panasonic VZ9SKE i sommerhus
Billede: Hængende på væggen ses en Panasonic varmepumpe model vz9ske. Foto: aircon.panasonic.eu

Hvordan fungerer en varmepumpe luft til luft?

Det er faktisk ikke så kompliceret, hvis at man blot deler det op i små dele. Som tidligere nævnt i denne artikel, så består luft/luft varmepumpen af en ude- og indedel. Disse to dele bliver forbundet med nogle komponenter, som er det der skaber varmen i huset. Disse komponenter består af kølerør, styringskabel og selvfølgelig strøm.

I udedelen sidder der en blæser, som hjælper kompressoren til at trække varmen ud af luften. På den måde har denne mulighed for at samle varmen. Herefter videre gives det til indedelen, som videregiver varmen til indeklimaet.

Selve udseendemæssigt består pumpen af en kasse der siden udenpå huset, og en kasse der hænger inde i huset, det ligner de airconditionanlæg man ser i de varmere lande. Denne type af opvarmningsmetode består igen ligesom de to andre typer, nemlig af fire komponenter, som er dem der står bag processen. 

Afspil video

Nu fordamper dit kølemiddel i udedelen og bliver til væske i indedelen, de to dele er forbundet af tynde rør. Denne væske er den som afgiver varmen. Selve pumpen skal være forbundet til strøm.

Varmepumpe luft til luft priser

Prisen på denne type er

Afhængig af model og tilbudsgiver
3.395kr - 19.995kr Vores TIP:
Efterspørg tilbud for en bedre pris på varmepumpe inkl. installation
 •  
TIps & tricks

Tilbud anbefales at spare penge på din luft til luft varmepumpe pris og installeringen, men også til dig som ønsker mere overblik over hvad du skal vælge.

En god varmepumpe luft til luft der har et energimærke i den høje ende vil ikke blot spare dig penge årligt, men også give et bedre indeklima og mere varme.

Hvis du allerede har mulighed for at få den billigere fra start, så er det selvfølgelig noget, som er værd at tage med i besparelserne.

På knappen neden for vil du få tilbud på alt fra panasonic varmepumper, en fra bosch, en fra mitsubishi og mange flere mærker, som er inkl. installation.

Mange penge at spare

Luft til luft varmepumpen er utrolig effektiv til hjem, der benytter sig af varmekilder der er drevet af el. Det kunne fx være elradiatorer, varmeblæsere eller lignende. Benytter du sådan en type kilde, så er denne type varmepumpe lige noget for dig. Så læs du endelig videre. Denne type pumpe er aldeles effektiv der afgiver enormt meget ydelse pr. Brugt kWh el. Der kan gives helt op til 4 kWh varme pr. kWh el. Hvilket, hvis man skulle være i tvivl, er fornuftigt til de fleste. Foruden dette er spændingen. Det er altså derfor at denne varmeressource er super funktionel og god til at erstatte den almindelige el-radiatorer eller lignede. Det betyder ligeledes at der er rigtig mange penge at spare for dig på sigt. For at give et konkret eksempel herpå vil man kigge på de fleste elradiatorer fra et givent bygge marked. Der er selvfølgelig det billigste valg, som yder omkring 0,2-0,5 kWh. Du har derimod også mulighed for at finde nogle ganske pæne LCD display elradiator eller en elradiator som bør yde mellem 1-2kWh. Jeg skal ikke lyve og sige at disse ikke også bliver solgt. Selv har jeg give mange kunder sådan en med under armen fra min tid i BAUHAUS belysningsafdeling. Men jeg må også indrømme, at der er mange, som har nøjes med lidt mindre. De har altså lavet en halv løsning. Det har ikke altid være en løsning, som har dækket deres behov. Hvilket er ærgerligt. For jeg er overbevist om, at de kunne have gjort det mere økonomisk for dem selv, hvis at de havde lyttet til mit råd.

Installation af en luft til luft varmepumpe

Processen er faktisk hurtig og nem, hvis at man har prøvet det før. Det skal dog nævnes, at dette skal udføres at en autoriseret person. Men det er ikke så galt som du tror! Selv tænkte jeg, at det ville man da sagtens kunne klare selv. Det var først, da jeg vidste at installationen ofte er indregnet i prisen. At jeg tænkte ”det er slet ikke pengene eller tiden værd, at gøre det selv”. Jeg kunne dog forstille mig, at der alligevel sad en ”Gør det selv” mand eller kvinde derude, som stadig tænker at den må kunne klares selv. Fred være med det. Det skal dog nævnes – Det er på eget ansvar og enlig imod loven.

BILLIG OG NEM INSTALLATION, MEN HUSK FØLGENDE

Når du får installeret en varmepumpe i dit hus er det vigtigt, at du husker at oplyse de forskellige myndigheder omkring installationen. Dette er ikke noget, som installatøren gør for dig. Dette er for eksempel også en af grundene til, hvorfor at det er så vigtigt at få en autoriseret til at udføre denne installation for dig. Det går nemlig nemmere ind hos registrene. Man skal melde til BBR-registeret at der er sket en ændring i forhold til varmekilder i huset. Dette kan være afgørende, hvis at du skal sælge dit hus på et givent tidspunkt. Foruden dette er det også lovpligtigt, som ejer af huset. Hele processen med dette kan du læse mere om her. Klik her. Du skal foruden dette underrette dit forsikringsselskab, at er blevet fortaget en ændring. Det er vigtigt, da det formentlig vil give økonomiske ulempe, hvis ikke dette gøres. Derudover kan du gøre det økonomisk positivt for dig selv, hvis at du melder til dit energiselskab at der er sket en ændring. Ændringen i varmekilden kan nemlig give dig en reduceret elafgift, fordi din varmepumpe er mere økonomisk. Læs mere om tilskud ved at klikke her.

Den perfekte varmepumpe til sommerhuset

Luft/luft varmepumpen er sammen med luft til vand varmepumpen en af de mere populære varmepumper til sommerhuset. Denne er populær da den ved hjælp af et lavt energiniveau kan udvinde meget varmt luft. Varmepumpen er ligeledes et populært sommerhus valg, da den kan holde en stabil temperatur om vinteren. Men denne kan altså også fungerer som en aircondition om sommeren. Det betyder altså at varmepumpen kan give et godt indeklima om sommeren, så vel som vinteren. Oven i alt dette kan du kombinere din varmepumpe med en sms fjernstyringsfunktion. Dette betyder altså, at du kan tænde for varmen inden du tager op i sommerhuset. På den måde kan hyggen begynde med det samme.

Er der meget støj med denne?

Det er vigtigt at forhøre dig hos din installatør omkring dette. Det er nemlig utrolig vigtigt for din livskvalitet. Det værste ville være at have en varmepumpe hængende inden for som støjer en del. Du kan også selv læse dig frem til det på de fleste varmepumper. Kig efter hvor mange dB, som pumpen afgiver. Jo højere jo værre er det. Ligeledes skal udedelen heller ikke støje for meget på en sommeraften. Det er derfor en god ide at nævne dette, når du får lavet et tilbud. Altså at varmepumpen skal være så lydløs som muligt. Uanset hvilken varmepumpe du får, skal du så vidt det er muligt prøve at undgå, at denne er placeret omkring terrassen.

FORDELE VED EN LUFT TIL LUFT VARMEPUMPE:

 • Et godt alternativ til brændeovne og el-radiatorer i specielt sommerhuse.
 • Er en god varmekilde i sommerhuse.
 • Den er billig og forholdsvis nem at installere.
 • Der skabes luftcirkulation i rummet/huset, idet varmen spredes ud i luften.
 • Der skal ikke være installeret radiatorer.
 • Nogle varmepumper er med indbygget aircondition, som kan være brugbart om sommeren.
 • Aircondition funktionen om sommeren, som kan give køling på de varmeste dage.
 • Du kan få en luft til luft varmepumpe til en god pris.

ULEMPER VED DENNE:

 • Varmen kan have svært ved, at sprede sig fra rum til rum, afhængig af størrelsen på huset og rummene.
 • Denne type af varmepumpe er påvirket af temperaturen udenfor, og det kan være nødvendigt med back-up varme.
 • Indedelen kan give lidt lyd fra sig, som en almindelig blæser.
 • Det kan føles som træk, når der bliver blæst varmt luft ind i huset.
Læs om luft til vand varmepumper her.
Indlæg fra kategorien