Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumper kan varme & køle din bolig ved hjælp af energien i luft uden for hjemmet.

Sidder du derhjemme i et koldt hus og føler at du betaler en for høj pris for varmen? Måske er det bagende varmt derhjemme og den lille blæser du købte sidste sommer er ikke et hak bedre i år? Så har du nu endelig fundet løsningen til dine problemer, nemlig en luft til luft varmepumpe!

Dette fantastiske klimaanlæg vil holde en behagelig temperatur hele året. Dagene er talte, hvor du skal være foruden et bedre indeklima og god temperatur.

Udover et bedre indeklima, så vil luft til luft varmepumper spare penge på varmeregningen. De fleste varmepumper er effektive og stabile varmekilder, herunder også luft til luft varmepumpen.

Dette indlæg giver dig vores erfaring og det du skal vide før køb af varmepumper luft til luft af denne type, det at installere, hvorfor du bør anskaffe en god varmepumpe luft til luft og meget mere som vi dækker de fleste varmepumper.

Luft til luft varmepumpe

Enestående effektivitet

En luft til luft varmepumpe er utrolig effektiv og er et godt alternativ til andre eldrevne varmekilder, da den ikke bruger så meget energi til at lave varmen. Det kunne fx være elradiatorer, varmeblæsere eller lignende. 

Det betyder at varmepumpen er aldeles effektiv og afgiver enormt stor ydelse pr. brugt kWh el. (kig efter høj SCOP). Der kan nemlig gives helt op til 4-5 kilowatt-timer igen, hver eneste gang der forbruges en kilowatt-time.

Hvilket, hvis man skulle være i tvivl, er ganske fornuftigt!

Elradiatoren er selvfølgelig det billige valg, men yder kun omkring 0,2-0,5 kWh. Du har derimod også mulighed for at finde en elradiator, som yder mellem 1-2kWh. Uanset, så vil du kunne opnå gode besparelser ved at lade luft til luft varmepumpen stå for din opvarmning.

Det er ikke uset, at man årligt vil kunne få en besparelse mellem 7.000 kr til 15.000 kr på varmeregningen ved et skift til luft til luft varmepumpe. 

Fordele

 • Opnå besparelser ift. brændeovne og anden elvarme.
 • God varmekilde til sommerhus, som bruger lidt energi.
 • Billig varmepumpe, som spare på de fleste varmeregninger.
 • Forholdsvis nem installation.
 • Varmepumpen skaber luftcirkulation i huset og bidrager til et bedre indeklima.
 • Køler som en Aircondition og holder god temperatur om sommeren.
 • Radiatorer er unødvendigt.
 • Kan automatisk forebygge frostskader.
 • SMS funktion kan starte varmepumpen før ankomst hjem.

Ulemper

 • Varmen vil til tider fordele sig langsommere fra rum til rum.
 • Back-up opvarmning kan være en nødvendighed til tider.
 • Afgiver lyd, som almindelig blæser.
 • Udedelen afgiver ligeledes lyd.
FÅ 4 GRATIS LUFT TIL LUFT VARMEPUMPE TILBUD

Hvem skal købe luft til luft varmepumper?

En luft til luft varmepumpe er helt perfekte til fritidshuse, til værkstedet, kolonihavehuset og sågar også hele året i din helårsbolig, fremfor en svag varmekilde. En luft til luft varmepumpe er til dig, som normalt opvarmer med brændeovne, overvejer at udskifte et gasfyr, elradiatorer eller anden elvarme og ønsker installationen for en yderligere besparelse.  

Nogle gange fungerer en luft til luft varmepumpe som aircondition og kan køle på en varm sommerdag uden problemer. Med det i mente, så vil du også kunne bruge en varmepumpe luft til luft, som supplement til vinter månederne til en dyr fyringsform, såsom pillefyr m.m.

en varmepumpe luft til luft egner sig altså derfor ideelt til klimaanlæg.

Hvad koster en varmepumpe luft til luft?

En luft til luft varmepumpe pris inkl. montering ligger et sted mellem 3400 kr. til 32.000 kr alt efter model. Monteringen heraf koster mellem 2500 kr til 4000 kr alt efter tilbudsgiver.

Typisk vil det give god mening at hente flere tilbud for, at undersøge muligheden for besparelser selv på montering af en billig luft til luft varmepumpe. Det giver desuden overblik over opgaven, langt flere mulige modeller og tilgange til installationen.

Vores tip: Spar penge og efterspørg flere tilbud for en bedre pris på varmepumpe inkl. installation

Årsagen til at du med god ro i maven kan efterspørge flere tilbud er: 

 • Varmepumpe montører giver gerne et godt tilbud for at vinde dig som kunde.
 • Med flere tilbud får du et bedre overblik over varmepumperne, som passer din bolig. 
 • Med overblikket vil du kunne forhandle billige priser baseret på din energiberegning af huset. 
 • Flere montører laver en energiberegning, når de skal finde den bedste luft til luft varmepumpe for dig. 

Husk på: Luft til luft varmepumpe priser vil kunne forhandles mere end man tror. En god luft til luft varmepumpe med et godt energimærke vil ikke blot spare dig penge årligt, men også give et bedre indeklima og hurtigere varme. Hvis du allerede har mulighed for at få den billigere fra start, så er det selvfølgelig noget, som er værd at tage med i besparelserne.

Derudover vil du gøre det økonomisk positivt for dig selv, hvis at du melder til dit energiselskab at du installere varmepumpe. Ændringen i varmekilden vil nemlig give dig en reduceret elafgift, fordi din varmepumpe er mere økonomisk. Læs mere om tilskud ved at klikke her.

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Generelt om en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe minder mest af alt om den aircondition du havde hængende på dit værelse på dit sidste besøg på Malta. 

Luft til luft varmepumper ventilerer den udendørs luft og konverterer den til varme. Du vil opleve et forbedret dit indeklima og stabil temperatur, som enten opvarmes eller nedkøles efter behov. En luft til luft varmepumpe er let installation og passer perfekt til sommerhus, kolonihaver, garager eller mindre et plans boliger. 

Luft til luft varmepumper er ligeledes gode for indeklimaet, da luften i nogle modeller kan filtreres og dermed reducere støv, pollen eller andet allergifremkaldende, som desuden kan gøre en luft til luft varmepumpe perfekt, som billig supplerende varmekilde til en bedre temperatur. 

Luft til luft varmepumper opvarmer luften i huset. Søger du en varmepumpe, som kan opvarme din boligs vand, så skal du klikker her og læse om en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, som kan varme husets luft og brugsvand.

Luft til luft varmepumpe til sommerhuset

Luft til luft varmepumpen er sammen med luft til vand varmepumpen en af de mere populære varmepumper til sommerhuset. Denne varmepumpe har en lille skjult “ekstra” funktion, som gør at ingen frostskader opstår i dine rør eller lignende. Denne funktion hedder helårsopvarmning, som betyder at den holder en bestemt temperatur i boligen hen over vinteren.

Kort sagt: din bolig eller sommerhuset er meget bedre stillet om vinteren med en temperatur mellem 5-10 grader.

Luft til luft varmepumper er desuden populære, da den ved hjælp af et lavt energiniveau kan udvinde utrolig meget varmt luft. Luft til luft varmepumpen er også et populært sommerhus valg, da den kan holde en stabil temperatur om sommeren og altså også fungerer som en aircondition. Det betyder altså at luft til luft varmepumpen kan give et godt indeklima om sommeren, så vel som vinteren.

Oven i alt dette kan du kombinere din luft til luft varmepumpe med en sms fjernstyringsfunktion. Dette betyder altså, at du kan tænde for varmen inden du tager op i sommerhuset. På den måde kan hyggen begynde med det samme.

FÅ EN BEDRE PRIS IGENNEM 4 GRATIS TILBUD HER

Hvordan fungerer varmepumper luft til luft?

Det er faktisk ikke så kompliceret, hvis at man blot deler det op i små dele. Som tidligere nævnt i denne artikel, så består en luft til luft varmepumpe af en ude- og indedel. Disse to dele bliver forbundet med nogle komponenter, som er det der skaber varmen i huset ved hjælp fra energien uden for. Disse komponenter har alt fra af kølerør, styringskabel og selvfølgelig strøm.

Udenfor sidder der en blæser, som hjælper kompressoren til at trække varmen ud af luften. Luften blæses igennem udedelens kølepaneler. Kølepanelerne nedkøler kølemidlet i varmepumpen. 

Herefter videre gives det til kompressoren, som udsætter det for tryk. Trykket hæver temperaturen på kølemidlet. Det varme kølemiddel løber igennem rør til indedelen, hvis ventilator blæser den varme luft ud i vores stuer.

Selve udseendemæssigt består luft til luft varmepumper af en kasse, der siden uden på vores hus, og indedelen er anlægget, som ligner en air condition. Indedelen sidder på væggen indenfor.

Udedelen er den største del og producere varme ud fra den energi der er i udeluften. I Danmark skal man huske at få service, så man sikrer den giver den varme, som den skal. En pris på luft til luft varmepumpe service tillægges til tider oven i luft til luft varmepumpens pris.

Indedelen producerer den elvarme, som du mærker indenfor. Indeden hjælper med at fjerne fugt, varme stuen og giver ligeledes mulighed for at undgå frostskader ved kolde temperaturer om vinteren.

Afspil video

Hvor meget støj vil der være?

Ja, en luft til luft varmepumpe udedel kan støje en lille smule, men ikke noget overdrevet. 

Det er vigtigt at forhøre dig hos din installatør omkring dette. Grundet denne støj frarådes det at placeringen og installation af en luft til luft varmepumpe udedel er under eller tæt på et vindue.

Placeringen af luft til luft varmepumper skal gerne være langt væk fra terrasse eller vindue, men heller ikke for tæt på naboskel grundet regler herom.  

For de fleste varmepumper gælder det, at du kigger efter dB før du installere. Kig blot efter hvor mange dB, som de forskellige luft til luft varmepumper afgiver. Jo højere jo dB for udedelen er, jo mere støjer varmepumpen. Mindre støj fra varmepumpen er typisk den endelig pris værd for de fleste.

Se eventuelt vores sammenligning af lydniveau her.

Varmepumpe luft til luft modeller

HAIER Dawn 35

Her finder du en absolut topmodel, når det kommer til luft til luft varmepumper. HAIER Dawn 35 er blandt markedets

Læs mere »
Mitsubishi modeller
Mads

Mitsubishi MSZ-SF

Mitsubishi MSZ-SF er en luft til luft varmepumpe, som egner sig rigtig godt til fritids- og sommerhuse samt mindre villaer.

Læs mere »
Panasonic varmepumpe modeller
Mads

Panasonic HZ9RKE

Panasonic har mere end 30 års erfaring på det nordeuropæiske marked, og det kan mærkes på deres varmepumper, hvilke er

Læs mere »
Panasonic varmepumpe modeller
Mads

Panasonic AZ9RKE

Panasonic AZ9RKE er en del af Panasonics flagskibsserie, som hører blandt de mest solgte varmepumper i Danmark. Det er der

Læs mere »