Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper kan varme rummene og brugsvandet i din bolig ved hjælp af energien i luften uden for.

Forsvandt varmen i dit brusebad, måske sidder du i et koldt hus, hvor varmeregningen svimlende høj eller noget der ligner. Hvis det er tilfældet, så er det nok en luft til vand varmepumper du er på jagt efter.

De positive nyheder er, at du i dette indlæg kan læse hvordan en luft til vand varmepumpe kan hjælpe dig med det overstående og meget mere !

Dit ønske er blevet hørt og vi hjælper dig frem til hvilken varmepumpe luft til vand, som passer bedst til din bolig, hvad du skal være ekstra opmærksom på, hvordan du får den bedste pris og meget mere!

Indledningsvist skal det nævnes at du med luft til vand varmepumper kan benyttes i din bolig hele året rundt. De fleste modeller kan dække en gennemsnitlig families behov.

Du kan spare godt på varmeregningen ift. til andre opvarmningsmetoder, men det er en god idé, at få en specialist til at kigge boligen igennem før installationen. Dette gøres ofte i sammenhæng med tilbudsgivning.

luft til vand varmepumpe varmtvandsbeholder
Varmtvandsbeholder til en luft til vand varmepumpe

Fordele

 • Overskuelig totalløsning, som varmer indeklima og brugsvand
 • Ideel til udskiftning af gasfyr eller oliefyr.
 • Spar op til 50% på dit forbrug årligt ved at udskifte dit gamle og traditionelle fyr.
 • Enormt effektiv varmepumpe, der skaber miljøvenlig varme.
 • Forbedre indeklima i modsætning til andre opvarmningsmetoder.
 • Mere kompakt end jordvarmeanlæg
 • Selvkørende med høj driftsikkerhed.
 • Utrolig brugervenlig betjening.
 • Ingen luftgener i fyrrum, ligesom olie eller gas kan give.
 • Lav fremløbstemperatur og dermed meget velegnet til vandbåren gulvarme.

Ulemper

 • Elpatron monteret i varmvandbeholderen kan være en nødvendighed.
 • Udedelen kan støje en smule.
 • Jordvarme kan være mere økonomisk fordelagtigt.
 • Nye radiatorer kan være et krav, grundet lav fremløbstemperatur i visse tilfælde.
FÅ 4 GRATIS LUFT TIL VAND VARMEPUMPE TILBUD

Hvad koster en varmepumpe luft til vand?

Prisen på en god luft til vand varmepumpe inkl. montering afhænger typisk af dit forbrug og starter gerne fra ca. 100.000 kr. Priser på varmepumper luft til vand er en større investering, som afhænger af et velfungerende varmesystem og husets isolering. 

Monteringen af en luft til vand varmepumpe koster et sted mellem 2500 kr til 4000 kr. alt efter tilbudsgiver. Det er derfor flere tilbud giver mening at indhente.

Det er vigtigt at sige, at luft til vand-varmepumpe priser ikke ligger fast. Din luft til vand varmepumpe pris kan altså variere og tilpasses ud fra dine specifikke behov. Prisen kommer an på ønskede model, installatør, isolering af dit hus m.m.

Hvem skal købe luft til vand varmepumper?

Luft til vand varmepumper er et faktisk valg til husholdningen, der søger en totalløsning, som kan levere en behagelig varme til huset indeklima, gulvarme samtidig med at der er vand til husets vandhaner og bade.

Anlægget er derudover en enestående erstatning med et oliefyr, gasfyr eller ligende, som gør dig fri for luftgener. Ved udskiftning af en eksisterende varmekilde kan du forvente et dyk i varmeregningen. Du kan spare mange penge årligt ved en installation af en luft til luft varmepumpe i huset.

Du bør overveje luft til vand varmepumpen, hvis du benytter en mindre effektiv varmekilde den dag i dag. Desuden gør du klogt i at overveje varmepumper, hvis du gerne vil have en sikker og stabil varmekilde.

Du skal ikke spekulere for meget på de luft til vand varmepumpe priser, som du har set tidligere. Dette anlæg er en meget effektiv varmekilde drevet på strøm, som tjener sig selv hjem i løbet af få år, som vi beskriver længere nede i indlægget.

OVERSLAG PÅ EN BILLIG LUFT TIL VAND VARMEPUMPE TIL EN FAMILIE PÅ FIRE

Har du en familie på fire, bor i et hus der er omkring 150 kvadratmeter? Så skal du regne med at en luft til vand varmepumpe vil koste dig under 14.000 kr om året. I dette er der altså både regnet med el og service på maskineriet.

Sætte du det op i mod et helt nyt oliefyr, så kan du regne med en besparelse, på omkring små 11.000 kr årligt. Igen med en beregning på den olie og service.

Hvordan ved jeg det? Det har jeg fundet ud af, ved hjælp af beregninger der er lavet af Teknoligisk institut, der har lavet dette til Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk.

Følger du dette eksempel, skal du dog være klar på en merinvestering. En investering, som vil være tjent hjem i løbet af seks år. Denne investering ligger mellem 50.000 og 60.000 kr. Ifølge mig en god investering, da en typisk varmepumpe holder omtrent 20 år.

Se her et eksempel på udskiftning af et oliefyr til varmepumpe, som er lavet af SparEnergi:

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Hvad taler for og imod en luft til vand varmepumpe?

Får du installeret denne varmekilde vil du opleve en reduceret varmeudgift. Du spare pengene ved at skifte fra en mindre effektiv eldrevet varmekilde, olie eller gas. Når runder emnet olie, så skal du ikke længere tænke på opfyldning af dette.

En luft til vand varmepumpe er utrolig nem at betjene. Den er en sikker varmekilde, som du med sikkerhed vil blive glad for. Det vil det, da du vil opleve en besparelse på el. Derudover vil denne pumpe køre stabilt, både sommer og vinter. Du skal dog tænke over at udedelen har et halvhøjt lydniveau i nogle tilfælde, hvilket kan være til gene. Du har dog muligheden for at placere denne hvor du vil.

Ventilatoren udenfor er ikke den kønneste i hele verden. Du har dog muligheden for at tilkøbe et trædække eller lave et selv. Det er nemmere end de fleste vil indrømme.

Huset vil blive varmet i alle rum og du vil have varmt brugsvand. Det eneste, som du skal være utrolig opmærksom på er at denne varmekilde ikke fungere nær så godt i et hus, som ikke er isoleret ordentligt. Søg derfor for at huset er isoleret ordentligt.

Det er muligt at få tilskud til denne varmepumpe fra dit energiselskab. Hvor meget vides ikke. Det er noget, som energiselskaberne selv beregner.

Luft til vand varmepumper giver dig muligheder

Luft til vand varmepumper kan ligesom et jordvarmeanlæg benyttes til at give dig den fornødne varme inde i dit hus. Pumpen benytter sig af radiatorer eller gulvvarme til rumopvarmningen i huset. Altså som det fungerer i de fleste husstande. Pumpen giver ligeledes varme til dit brugsvand, sådan at du kan tage et dejligt varmt bad eller få varmt vand i hanen.

Denne varmepumpe kan du benytte dig af i din bolig, som bruges hele året rundt. De fleste modeller kan dække en gennemsnitlig families behov. Det er dog vigtigt, at sikre dig at boligen er sikret. Det kan spare dig for flere penge. Det kan være en god idé, at få en specialist til at kigge boligen igennem før installationen.

Et økonomisk valg, der spare dig mange penge om året

Denne pumpe er økonomisk fordelagtig og meget energi venlig, hvis at du står og skal have udskiftet gasfyr eller oliefyr. Dette kan give dig en besparelse til omkring halvdelen af den før betalte varmeregning.

En luft til vand varmepumpe kører på el frem for olie eller gas. Her tænker du nok at det ikke kan være økonomisk, men der tager du fejl. En luft til vand varmepumpe yder nemlig mange kWh. Det er muligt at nå omkring 3 kWh på en gennemsnitlig varmepumpe.

Der er også luft til vand varmepumper, som har en lidt bedre virkningsgrad. Dermed kan de producere helt op til 4 kWh pr. kWh el der benyttes.

Derfor er denne varmepumpe ikke kun god for dig, der vil skifte et oliefyr eller gasfyr, men også for dig, som benytter sig af fx en elradiator. Denne pumpe giver dig ikke mindst en elregning, som er til at forhold sig til. Men også muligheden for varmt brugsvand til radiatorer, gulvvarme og til brugsvand. Det varmer i mit nordjyske hjerte at skrive.

Luft/vand varmepumpens to dele (udedelen og indedelen)

Udedelen, leder luften ude fra igennem dens store ventilator køleelement, som nedkøler kølemidlet i varmepumpen. Dermed optages energi fra den udendørs luft i kølevæsken. Med energien, menes der at kølemidlet bliver koldt og klar til komprimering. Det er igennem komprimeringen at opvarmning sker endnu en gang. Luft-vand varmepumpen har en indendørs tank til vandet. Dette giver pumpen muligheden for at opbevare det vand, som den opvarmer.

Når kølemidlet er koldt, er det som nævnt tidligere, igen klar til at skabe energi og varme. Derfor ledes kølemiddlet til varmepumpen igennem en indsnævring, hvor det bliver kompresset. Her bliver dette sat under tryk, hvorved det bliver varmet op.

Igennem kompressoren skabes der den varme i luft til vand pumpen, som man gerne vil bruge inde i huset. Rørene med det  varme kølemiddel føres igennem kondensatoren, hvor det kondenseres og på den vis afgiver sin energi/varme til akkumuleringsboksen/akkumuleringsbeholderen, som herefter varmer vandet, der skal bruges i huset.

El patron monteret i varmvandbeholderen kan være en nødvendighed, fordi luft til vand varmepumpe kan have svært ved at følge med i visse situationer. Dette er situationer såsom, når der er under – 10 grader udenfor, eller hvis flere i husstanden bruger meget varmt vand på samme tid.

Placeringen af en luft til vand varmepumpe

Mange stiller spørgsmålstegn til placeringen af en luft-vand varmepumpe, efter at man har set hvor stor, sådan en luft til vand varmepumpe er. Og med god grund. Det er jo ikke ulogisk. Mange husstande finder plads til en luft til vand-varmepumpe i et bryggers eller i en kælder.

Vi kan vel hurtige blive enige om, at det kan være svært find plads til noget man ikke har fundet endnu. Før man kan finde plads, skal man finde ud af hvor stor en varmepumpe er.

Så hvor stor er en luft til vand varmepumpe?  Højden på den varmtvandsbeholder, som du skal have placeret inde i huset, spænder imellem en halv til to meter. Ved du da ikke hvilke dimensioner, som din varmepumpe skal være endnu, så beregn plads ud fra dette. Ligeledes kan bredde og dybde godt spænde mellem en halv meter og én meter. Hvilket igen bestemmes ud fra den størrelse, som du skal have på din varmepumpe.

Størrelsen på en luft-til-vandpumpe er typisk en 1 gange 1 meter boks, som er placeret udenfor huset. Der er typisk også placeret en lille del indenfor i huset som består af styredelen. En luft-til-vandpumpe fungerer nøjagtigt, som et jordvarmeanlæg, altså igen bestående af de fire komponenter, hvor kølemidlet her bliver opvarmet af luften fremfor jorden. Det opvarmede kølemiddel løber videre til husets varmtvandsbeholder, kølemidlet opvarmer dernæst vandet, deraf navnet luft-til-vand, og kølemidlet løber afkølet tilbage til luft til vand varmepumpe, hvor det opvarmes på ny.

FÅ EN BEDRE PRIS IGENNEM 4 GRATIS TILBUD HER

Hvordan fungerer varmepumper luft til vand?

Det brugte kølemiddel bliver sendt tilbage mod ventilatoren. Før den kommer hertil sendes denne igennem en såkaldt ekspansionsventil. En ekspansionsventil kan åbne eller lukke alt efter, hvad man har lyst til at få ud af kølemidlet. Dette er nyttigt i pumper, som skal kunne regulere varmen. Hvilket jo er de fleste. Denne hjælper til at sænke det tryk og den varme, som kølemidlet er sat under. Sådan kan kølemidlet igen optage energien fra varmeveksleren. En ekspansionsventil regulerer sig selv efter hvor varmt elementet er, som løber igennem denne. Dette bestemmes via en lille sensor, der er indbygget i denne.

Den anden ting der sker er at det opvarmede vand er på vej mod akkumuleringsbeholderen. På sin vej støder dette på en 3-vejsventil. En ventil der skifter med at åbne mellem centralvarmebeholderen (akkumuleringsboksens midte) og det ny varmede vand fra kondensatoren.

I toppen af akkumuleringsbeholderen er der som oftest altid så varmt at det er muligt at opvarme vand i samme tempo som det tappes. Det er det da der her kan være op til 60 grader varmt. Derfor er kapaciteten af varmt vand, som kan bruges i bad, gulvvarme, radiator m.m., stor.

Afspil video

Sådan får du varmt vand

Det er varmt brugsvand, som bruges til husets bade og/eller vandhaner, føres hele vejen igennem akkumuleringsboksen via. rør og opvarmes på den måde til brug.

Vandet, som skal bruges til husets radiatorer og gulvarme tappes fra akkumuleringsbeholderens bund, hvor temperaturerne er omkring 35 – 55 grader. Dette sker da varmen deler akkumuleringsboksen op i to dele, da denne stiger til toppen.

Det vand, som bruges til husets radiatorer og gulvarme føres tilbage ind i boksen og bliver på den måde genopvarmet.

Varmepumpe luft til vand modeller

Nibe Vølund modeller
Mads

Vølund F2040

Vølund F2040 er en luft til vand varmepumpesortiment, som er udviklet til let at kunne tilpasses dine behov. Du kan

Læs mere »

Agree Danmark Tosot GRS12

Med en varmepumpe udnytter du varmeenergien i luften, hvilket påvirker miljøet positivt. En luft-til-vand-varmepumpe kan både varme dit brugsvand op,

Læs mere »

CTC EcoAir 520M

En luft-til-vand varmepumpe giver dig mulighed for at udnytte vedvarende energiressourcer. En CTC EcoAir 520M er ingen undtagelse. Renoverer du

Læs mere »
Daikin modeller
Mads

Daikin Altherma 3

Altherma 3 er Daikin’s nye innovative luft til vand varmepumpe på markedet. Med sin nye Bluevolution teknologi, høje energieffektivitet niveau,

Læs mere »
Nibe Vølund modeller
Mads

NIBE Split fra Vølund

Varmepumpen NIBE SPLIT fra Vølund Varmeteknik er ideel til opvarmning, køling og varmtvandsproduktion. Ovenikøbet findes den til mange forskellige husstørrelser,

Læs mere »
Toshiba Varmepumpe modeller
Mads

Toshiba Estia

Den nye Estia er den nyeste varmepumpe fra Toshiba (2018), som er blandt de største og mest erfarne producenter i

Læs mere »
HYT H2 duplicate watches hotelheliosgr, Celebrated hyt richard mille replica designer watches using antique variations.