3 min. læsning (cirka)
Rate this post

En luft-til-vand varmepumpe giver dig mulighed for at udnytte vedvarende energiressourcer. En CTC EcoAir 520M er ingen undtagelse.

Renoverer du dit hjem eller står du midt på et fundament til et nybyggeri, kan du i dine tanker overveje, hvordan du i fremtiden kan være med til at påvirke miljøet mindst muligt med forurenende stoffer.

Du kan med en luft-vand varmepumpe fra CTC få en varmepumpe, hvor sansen for detaljen er i højsædet. Modellen, EcoAir520M, har et enkelt og brugbart design, som ikke fremkalder den store opmærksomhed i rummet, hvor du vælger at installere den.

Test 2019:
Placeret nr. 9

Lydniveau:
61 dB

SCOP:
3,38 / 4,50

Temperatur:
-22°C

Energimærke:
A++

Fordele ved EcoAir520M

Investere du i EcoAir520M fra CTC finder du forskellige funktioner, som vil glæde din oplevelse ved en luft-til-vand-varmepumpe. Der er alt fra et godt energimærke til funktionsområder ned i tocifret minusgrader. Herunder kan du læse nogle af fordelene, som vi ser ved denne varmepumpe:

  • Lydniveau
  • SCOP-værdi
  • Energiklasse
  • Funktionsområde

Det er vigtigt, at du tjekker, hvilket lydniveau varmepumpen afgiver. Der er meget forskel på forskellige typer af varmepumper, men også på sammensætningen af inventaret i pumpen kan have betydning på decibelene. Lydniveauet på EcoAir520M fra CTC ligger på 55 dB. 

Lyden, du vil opleve med varmepumpen, svarer til den lyd, som du oplever, hvis du står meget tæt på en vaskemaskine, der er i brug. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, om det er et lydniveau, som du kan have i dit hjem.

Udover lydniveauet er det væsentligt at kigge på varmepumpens SCOP-værdi. Med en vandtemperatur på 35 grader ligger SCOP-værdien på 4,5 under klimazone A. Det er essentielt, at du kigger på, hvilken klimazone SCOP-værdien ligger under. Du finder både W, A og C, som har betydning for, hvor høj SCOP-værdien kan være.

  • W står for den værdi, som er beregnet efter udetemperaturer i Athen
  • A angiver udetemperaturer i Strasbourg
  • C er værdien for udetemperaturer i Helsinki

Da CTC vælger at angive EcoAir520M-varmepumpen under klimazone A, betyder det, at udetemperaturerne i Danmark i gennemsnit ligger på samme niveau, som udetemperaturerne i Strasbourg. 

Det er ikke kun en høj SCOP-værdi og et lavt lydniveau, som er dine fordele. Du vil også opleve, at energiklassen er høj. For EcoAir520M-modellen ligger energimærkningen på A++. 

Desuden giver EcoAir520M-modellen et funktionsområde, som går helt ned til -22 grader. Udendørsenheden kan altså producere varmt vand, selvom istapperne hænger på række uden for.

 

Kombiner med andre modeller

Tiltaler en luft-til-vand-varmepumpe skal du også have for øje, hvad du investerer i. Modellerne kan være opdelt, hvilket betyder at du skal vide, hvilken kombination de forskellige modeller har. 

Det vil være irriterende at komme hjem kun med udendørsenheden, EcoAir520M, og du så mangler den anden halvdel, for at varmepumpen kan fungere.

Nogle af de kombinationsmuligheder du har, hvis du vælger en EcoAir520M fra CTC er:

  • CTC EcoZenith i250
  • CTC EcoZenith i350
  • CTC EcoZenith i550

Disse indendørsenheder har alle en lille touchskærm, hvor du kan justere de forskellige temperaturer i dit hjem, så det passer til netop dine behov. Du gør også dig selv en tjeneste ved, at du sætter dig ind i din indendørsenheds funktioner, så du kender til både den og din udendørsenhed fra CTC.

 

Processen i en luft-til-vand-varmepumpe

Inden du investerer i en varmepumpe, kan det være en fordel, at du kender til processen i én. Det miljøvenlige aspekt kommer ind i billedet, idet varmeenergien i luften udendørs bliver omdannet til brugsvand og opvarmning til rummene i dit hjem.

 Din varmepumpe bliver forbundet til det centralvarmesystem, som du i forvejen har. Det er derfra, varmen kommer ud i dine radiatorer, mens det varme vand, der kommer ud af dine haner, kommer fra varmtvandsbeholderen.

En luft-til-vand-varmepumpe bliver drevet af el. Det er dog varmeenergien fra luften, som giver den største fordel, således du ikke bruger nært så meget el. Varmeenergien leverer oftest flere gange den samme energi, som dit el. Du får derfor meget økonomisk glæde af en varmepumpe, hvis du skifter dit gamle oliefyr ud og investere en det bæredygtige alternativ.

Du kan altså med EcoAir520M-udendørsenheden fra CTC få flere forskellige fordele, benytte et bæredygtigt alternativ og ikke mindst få en økonomisk gevinst på sigt. Inden selve investeringen kan du ansøge om tilskud til at energiforbedre dit hjem, og efter den professionelle hjælp har hjulpet dig kan du trække arbejdslønnen fra via håndværkerfradraget.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.