3 min. læsning (cirka)
4.5/5 - (2 votes)

Tænker du på, hvordan du kan mindske dit forbrug, som kan påvirke miljøet negativt? Ønsker du samtidig at finde en alternativ metode til, hvordan du kan udnytte de vedvarende energikilder?

De to spørgsmål kan du få besvaret, hvis du investerer i en varmepumpe fra Klimadan. Du kan med en Combi varmepumpe få en løsning, der kan opvarme dit hjem og give en varmtvandsproduktion. Med den løsning kan du overføre naturens energi til dit hjem.

Test 2019:
Placeret nr. 6

Lydniveau:
49 dB

SCOP:
3,90 / 5,23

Vandtank:
op til 250 liter

Energimærke:
A++

Fordele ved en varmepumpe fra Combi-serien

Der er forskellige løsninger, hvis du vælger en varmepumpe hos Klimadan. Serien, Combi, har fordele, som du kan glæde dig over.

 • Skræddersy system
 • Nem vedligeholdelse og service
 • Lavt støjniveau

Med en varmepumpe inden for Combi-serien kan du skræddersy byggeklodssystemet, så det passer nøjagtigt til dit behov.

Du vil opleve en nem vedligeholdelse og service på varmepumper fra serien, idet varmepumperne er modulopbygget.

Selvom du kan skræddersy systemet og modulopbygge pumperne, er lydniveauet ikke slemt. Du kan ikke undgå, at sådanne apparater afgiver noget lyd, men med Combi-seriens varmepumper vil du opleve et lavt lydniveau.

Det er blot nogle af de fordele, du får ved at vælge en varmepumpe fra Combi-serien fra Klimadan.

Forskellige modeller inden for Combi-serien

Inden for Combi-serien finder du forskellige modeller. Der er overordnede 3 modeller:

1. Combi 300 S+

Denne model er en varmepumpe med en indbygget elpatron. Du kan med denne model kombinere både en varmtvandsbeholder og brugsvandsprioritering. Til selve modellen er der forberedt, så du kan få en buffer og 2-pumpesystem.

2. Combi 300 SB+

SB+ modellen består også af en varmepumpe med en indbygget elpatron, men også en buffer på 250 liter. Varmepumpen styrer en A-pumpe, som er ekstern til et 2-pumpesystem, der fordeler centralvarmen.

Andre læste også:
  Nibe Vølund F1255

Du kan kombinere denne model med en varmtvandsbeholder, mens der er forberedt til, at du også kan koble pumpen sammen med brugsvandsprioritering.

3. Combi 300 SBB+

Denne model er en udbygning af Combi 300 SB+ modellen. Du får det samme i SBB+ modellen, men også en anden fordel. I stedet for at der er forberedt til brugsvandsprioriteringen, så er det indbygget i denne model.

 

Funktioner ved Combi SB+

Vælger du modellen SB+, får du funktioner ved varmepumpen, som også ligger sig op ad fordelene. Nogle af funktionerne kan du læse herunder:

 • Behovsstyring
 • Styring med farvedisplay
 • Cirkulationspumper

Én af funktionerne ved Combi SB+ fra Klimadan er, at du kan styre varmepumpen efter dit behov. Du kan regulere afhængigt af udendørstemperaturer, eller hvis hele familien sidder på en solrig strand og daser, så kan behovsstyringen være en fordel.

Når du styrer varmepumpen, kan du gøre det ved det farvedisplay, som medfølger pumpen. Den teknologiske udvikling har givet muligheden for, at du kan følge med i, hvordan de forskellige systemer fungerer i varmepumpen. Det skaber et overblik for dig.

Derudover får du endnu en funktion med en varmepumpe fra Klimadan. Der er cirkulationspumper i systemet – hele to af slagsen. Du får både en kuldebærer og en varmebærer.

 

Nyttig viden

Det er ikke nok, at du ved hvilke funktioner og fordele, som Combi SB+ modellen har. Du har også brug for at vide helt nøjagtige tal på, hvor meget varmepumpen vejer, hvor stor den er, og ikke mindst hvor lavt det lave lydniveau ligger.

Målene på varmepumpen:

 • Højden: 1890 mm
 • Bredden: 600 mm
 • Dybden: 670 mm

De mål kræver, at du har et sted i dit hjem, hvor varmepumpen kan placeres. Om det er i kælderen, i bryggerset eller et helt tredje sted skal du have opmålt, inden en investering i Combi SB+ modellen.

Vægten:

 • 230 kg, hvoraf varmepumpemodellet udgør 115 kg

Disse mål skal du også have med i dine overvejelser, inden du svinger dankortet. På højden og vægten spiller ind på din beslutning om placeringen i dit hjem.

Lydniveau:

 • 45 dB

Det lave lydniveau kan også få betydning for placeringen af varmepumpen. Lydniveauet på 45 dB ligger et sted mellem lyden af et køleskab og vaskemaskine tæt på.

Andre læste også:
  Varmtvandsbeholder: Hvad er det og hvad skal du være opmærksom på?

Det kræver altså nogle overvejelser, når du skal investere i en varmepumpe. Undersøg hvilke muligheder du har i dit hjem for at placere en Combi SB+ model. Når du har den nyttige viden og fordelene i mente, kan det være funktionerne, som afgør, hvilket valgt du netop tager.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.