Jordvarmeanlæg | Jordvarmepumpe

Jordvarmeanlæg kan varme rummene og brugsvandet i din bolig ved hjælp af energien fra jorden.

Jordvarme er en meget effektiv energikilde, som kan give dit hus god varme. Denne type varme laves igennem en jordvarmepumpe eller jordvarmeanlæg, som denne også kaldes. Et godt anlæg kan producere omkring tre gange, så meget af den energi, som den benytter. Varmepumpen her optimeres hele tiden og nyere modeller producerer energi endnu mere effektivt.

Det betyder at det bedste et varmeanlæg kan gøre for dig er, at spare penge. Dertil kan vi kun spørge – Hvem kan ikke lide, at spare penge? I denne artikel kan du læse, hvordan du kan få den bedste pris på jordvarme igennem et reelt jordvarmeanlæg tilbud. Du vil også kunne læse generelle informationer omkring jordvarmepumpen.

Det er vigtigt, at være opmærksom på ikke at bygge et skur eller plante buske og træer ovenpå græsset, hvor slangerne er, for så vil man skygge for solen, og effektiviteten fra jordvarmeanlægget, vil ikke kunne opretholdes. Derudover er fugtig jord den bedste form for jord, idet det er bedst til at lede varmen, og husk at jordvarmen skal placeres i græsplænen. Man skal også være opmærksom på, at man skal søge om tilladelse til at få etableret et jordvarmeanlæg hos ens kommune.

luft til vand varmepumpe varmtvandsbeholder
Varmtvandsbeholder til et jordvarmeanlæg

Fordele

  • På trods af at det er den dyreste etablering for varmepumpe, er det dog også den mest effektive.
  • Det er meget billig energi, og man kan spare meget på varmeregningen.
  • Det er muligt, at nedsænke ens CO2 udslip på varme med 50-75%.
  • Der er inden vedligeholdelse af anlægget, bortset fra en gang årligt, hvor filteret i pumpen skal rengøres.
  • Anlægget er enormt nemt, at grave ned, i takt med et nybyggeri.

Ulemper

  • Det er helt klart, den dyreste etablering af en varmepumpe, op i mod kr. 120.000 – 140.000 for et almindeligt parcelhus.
  • Selve slangerne i jorden kræver meget plads.
  • Ens huset skal være fuldkommen velisoleret.
  • Jordvarmeanlægget kører på el, og er derfor afhængig af elpriserne.
FÅ 4 GRATIS & UFORPLIGTENDE JORDVARME TILBUD

Hvordan finder jeg det bedste jordvarmeanlæg?

Jo, det var et rigtig godt spørgsmål. Det kommer an på flere ting. Det kommer først og fremmest an på størrelsen af dit hus. Det vil altså sige, at du skal kende dit forbrug. Når du har lavet din beregning, så kan du vurderer, hvilken varmepumpe, som er bedst for dig.

Det nemmest vil i de fleste tilfælde være, at få uforpligtende tilbud på en jordvarmepumpe det ene eller det andet sted. På den måde får du nemlig forskellige udbydere til, at komme med deres bedste forslag til dig. Disse varmepumpe montører arbejder ligeledes ikke sammen. Det betyder også, at de prøver at give dig en bedre pris end de konkurrerende montører.

Den bedste jordvarmepumpe til mindre boliger

Overordnet set vil den bedste jordvarmepumpe til små huse være fra producenten Vølund. En god jordvarmepumpe fra Vølund er ikke svær at finde.

Faktisk er Vølund nogle af de bedste vurderede jordvarmeanlæg i Danmark.

Et helt specifik bud på en pumpe med jordvarme, som er rigtig god til mindre boliger, kunne være fra mærkerne Vølund, DVI eller Viessmann. 

Modellen fra Vølund, som hedder Vølund F1255-16 / Vølund F1155-16 er en god jordvarmepumpe til de fleste mindre boliger. Dette konkluderer vi efter at have taget udgangspunkt i information fra Energistyrelsen.

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Hvad er jordvarme?

En jordvarmepumpe fungerer med de 4 komponenter, som forklaret tidligere, som består af en fordamper, en kondensator, en kompressor og en drøvelventil (temperaturventil). Det vil sige, at kølevæsken fyldes i slangerne der ligger i jorden, og derfra foregår processen med fordampning, som til sidst ender ud i varme af huset og opvarmning af vand. Selve størrelsen på jordvarmeanlægget som ikke er i jorden, er stortset kun på størrelse med et køleskab og kan fint anbringes i enten bryggers eller kælder.

Når man benytter sig af varmepumper generelt og herunder jordvarme, skal ens hus være velisoleret, dette gælder specielt hulmursisolering og loftisolering, ellers kan jordvarmeanlægget ikke opretholde den ønsket varme.

Et alternativ til dig som ikke har en stor nok have, kan være lodret jordvarme. Hvis der benyttes lodret jordvarme så placeres slangerne lodret ned i jorden, modsat almindelig jordvarme hvor det placeres vandret i jorden. Her bores jordvarmen typisk omkring 160 meter ned, her skal man dog være opmærksom på, at solens varme, dermed ikke vil være behjælpelig til at varme huset eller vandet op, det er udelukkende jordens varme. 

Ulemperne ved denne type af jordvarme er blandt andet, at man skal have et stort kendskab til undergrunden, for at vide om det er muligt, at opnå nok varme i jorden. Derudover kan det være meget svært, at vedligeholde slangerne, idet det er svært at skifte slangerne ud, hvis der skulle opstå en defekt slange.

Et alternativ til jordvarme kunne være en luft til vand varmepumpe, mens luft til luft varmepumper ikke ville opfylde samme behov.

Hvordan fungerer jordvarmeanlæg?

Måden hvorpå jordvarme fungerer er ved at henter energien varmen fra jorden, som ligger omkring din bolig. Netop af denne grund kommer ordet jordvarme.

Det vil lyde nogenlunde sådanne, hvis man skulle blive teknisk. Jordvarmepumpen opsamler den lagerede solenergi, som ligger i den jord, som er under din græsplæne.

Måden hvorpå at jordvarmepumpen opsamler energien er ved hjælp af nedgravede jordvarmeslager.

For at opsummere, så er det altså jordvarmeslangerne, som skaffer energien til jordvarmeanlægget.

Når energien, så ligger i dit jordvarme anlæg, så kan du bruge denne energi til at få varme i dit hus, sommerhus eller kolonihavehus.

Foruden dette så laver denne jordvarmepumpe også varmt vand, som du kan bruge til hvad der lyster.

Jordvarme modeller

Nibe Vølund modeller
Mads

Nibe Vølund F1255

Vølund F1255 er en jordvarmepumpe, som kan anvende enten jord, stald, sø eller ventilation som varmekilde. Denne type varmepumpe er

Læs mere »
HYT H2 duplicate watches hotelheliosgr, Celebrated hyt richard mille replica designer watches using antique variations.