2 min. læsning (cirka)
5/5 - (2 votes)

Du har måske siddet på en bagende varm sommerdag med tanken om en varmepumpe kan virke i alle året sæsoner. Forestil dig et senarie, hvor solen bager uden for og du er ved at gåtil af bare varme inde i huset.

Med et klik på en knap tænder den. Din varmepumpe med aircondition. Fantastisk ikke? Hvis det bare lyder nogenlunde som drømmen at have en varmepumpe som airconditioner, så læs med her. Luft til luft varmepumper kan være en god løsningen du er på jagt efter til dit hjem.

Hvilken varmepumpe skal du vælge som aircondition?

Ønsker en løsning der kan køle om sommeren og varme om vinteren, så kan det at vælge en varmepumpe være en rigtig god idé. Men hvilken skal det være? Mens en luft til vand varmepumpe kan lyde attraktiv, så må du som udgangspunkt kigge i en anden retning. Det drejer sig nemlig om en luft til luft varmepumpe i dette tilfælde.

Luft til luft varmepumpen kan nemlig i de fleste tilfælde agere både som varmekilde om vinteren og airconditioner om sommeren. Det er netop derfor at luft til luft varmepumper er et mere populært valg, når det kommer til den rette varmepumpe til sommerhuset.

En god luft til luft varmepumpe til køling er ikke svær at finde. Ofte anbefaler vi blot at man efterspørger et tilbud, så man også sikrer at man får tingene så billigt som muligt. Når det er sagt, så kan varmepumperne også findes på diverse webshop og mindre forhandlere rundt omkring i landet.

Hos nogen modeller ses det at en luft varmepumpe kan hæve temperaturen i huset via en luftfugtighedssensor i fugtige perioder.

Eksempler for en varmepumpe luft til luft som klimaanlæg:

Kan luft til vand varmepumper køle og hvis ja, hvordan?

Luft til vand varmepumper kan køle boligen ifølge nogle producenter. Mens det ved nogle drejer sig om samtlige modeller, så drejer det sig ved andre om enkelte.

Eksempler på varmepumper luft til vand med køling:

  • Modellen Mitsubishi Electric Ecodan Next Generation.
  • Daikin skriver at uanset hvilken luft til vand varmepumpe, så får du energieffektivt alternativ til andre opvarmnings- og nedkølingskilder.
  • Vaillant aroTHERM plus
  • Viessmann skriver at stort set alle deres varmepumper er udstyret med funktionerne “aktiv køling” og “naturlig køling”.

Højere forbrug ved køling

Når du har godt gang i missionen om at sikre bedre og mere behagelig indeklima i dit hjem, skal du være opmærksom på en ting. Det er at varmepumper, som benyttes til nedkøling af luften ofte har et større forbrug af el og dermed stiger prisen også til sammenligning med opvarmningen.

Det betyder ikke at du ikke sagtens kan benytte varmepumpen uden at bekymre dig om pris. Det betyder blot, at du skal være opmærksom på at brugen af energi er lidt større.

Panasonic kommer derimod med en udmelding om at deres varmepumper er billigere at køle med end de er at varme din bolig med. Dette kommer dog an på flere faktorer, som du bør måle.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.