2 min. læsning (cirka)
5/5 - (1 vote)

Ligesom at man kan få energitilskud til varmepumper, så kan man ligeledes få tilskud til isolering og energioptimeringen af denne fra 2021. 

Det kommer som følge af den nye bekendtgørelse fra 2020, som skulle gøre det nemmere og billigere for de danske boligejere at optimere boligen for grøn energi og dermed øge værdien af boligen. 

I denne artikel gennemgår vi hvilke tilskud du kan få og hvilke der pt. Ikke er mulige at få med den nye pulje på 375 mio. kr. – En pulje, som du skal være hurtigt at søge til, hvis ikke du vil gå glip af de gode tilskud. 

Mulige isoleringstilskud fra 2021

I starten af 2021 bliver der igen åbnet op for, at du kan få tilskud for energiforbedringer på isoleringen. Det gælder for isoleringen, at det skal forbedre boligens klimaskærm. Tilskudsordning dækker på nuværende tidspunkt for tilskud til:

  • Isolering af ydervæggen (massiv og let ydervæg) 
  • Isolering af terrandækket
  • Isolering af sokklen
  • Eftersolering af tag
  • Eftersolering af loft
  • Energibesparende vinduer
  • Energiforbedringer i forbindelse med konvertering til varmepumpe

Det er i denne omgang desværre ikke muligt at få tilskud til isolering af hulmuren ud fra det vi læser i bekendtgørelsen. 

Ansøger fik lidt over 30.000 kr. i tilskud

En ansøger der søgte tilskud på en større opgave i sit ældre hus fik mere end 30.000 kr i tilskud på at isolering af loftet, sokkel og terrændækket i boligen. 

Det er generelle isoleringsopgaver, som mange boligejere vil kunne få glæde af og betale væsenligt mindre for opgaven grundet det energitilskud, som ligger på isolering i 2021. 

Det er altså vores anbefaling, at få et tilbud fra en håndværker eller to, som vil kunne beskrive mulighederne i din bolig, det eventuelle tilbud og ligeledes give en endelig pris. 

Tilskud med mere gennemsigtighed

Det er blevet noget mere gennemskueligt hvad der er at hente i tilskud fra 2020, da tilskuddet nu i højere grad vil basere sig på boligens størrelse og kvaliteten på produkterne i den udførte opgave.

Andre læste også:
  Er en varmepumpe bedre end elradiator eller brændeovn?

Derudover er det afsat et enormt beløb til at hjælpe danskerne med at få udført deres energioptimeringer. Hele 375 mio. kr.  er blevet afsat til at få sat skub i hjulene fra 2021. 

Det er dog ikke sikkert, at der vil være tilskud til alle. Som det blev set i 2020, så blev der ganske kort efter åbningen lukket for tilskudsmulighederne, da kassen var tom.

Det giver derfor god mening at være hurtigt på tasterne og kende dine muligheder, hvis du vil udnytte dig af de tilskud, som kommer.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.