2 min. læsning (cirka)
4.2/5 - (6 votes)

Vi kan vel hurtigt blive enige om at en brændeovn og/eller fyr tager meget tid at vedligeholde? Ligeledes kan vi nok også blive enige om at en elradiator kan tage lang tid om at varme huset op. Det er derfor, at du bør benytte dig af en god varmepumpe.

Hvorfor? Fordi en varmepumpe har mange flere kvaliteter, som vi vil nævne her i indlægget. En varmepumpe er billig, hurtig og effektiv, hvis at du vælger den rigtige.

Du behøver ikke, at bruge enormt meget tid på at holde den. Faktisk kræves det kun at du tjekker dens kølevæske én gang om året, hvis at du har en varmepumpe med ét kilo kølevæske.

Hvis du har en brændeovn, så ved du jo at dette er en billig varmekilde. Men du ved med sikkerhed også at dette er mere tidskrævende. Tænde op, rensning, anskaffelse af brænde. Foruden dette forurener denne varmekilde en del.

Er du indehaveren af en el radiator, så ved du at de er nemme at installere. De skal jo kun sluttes til en stikkontakt, som befinder sig i stort alle rum. Du kender måske også til at elradiatoreren er dyr i strøm.

Hvad gør varmepumpen bedre?

En varmepumpe har super mange kvaliteter, som kan erstatte disse to varmekilder. Varmepumpen er nem og hurtig at tænde.

Kræver utrolig lidt vedligeholdelse. Derudover er denne utrolig effektiv. Du kan faktisk opnå omkring 6 kWh fra en kvalitetsvarmepumpe. Ja du læste rigtigt.

Det er så meget at det faktisk mellem en tredjedel og en fjerdedel min elforbrug end en almindelig elradiator. Brændeovnen taler for sig selv, tænker jeg.

Med en varmepumpe skal du ikke gøre andet end at trykket på en knap. Der er ingen aske, som skal renses ud i. Det eneste du skal gøre er at støvsuge støvfilteret en gang i mellem.

Gør varmepumpen billig for dig selv

Du kan gøre varmepumpen og installationen billig for dig selv. Det gør du ved at få tilbud fra flere forskellige fagmænd, som kan løfte din opgave.

Vi anbefaler dig til minimum at få 3-4 tilbud før du vælger, hvilket tilbud du vil benytte dig af. På den måde kan du sammenligne de forskellige og se hvordan du får dækket dit behov bedst.

Om man ønsker det ene eller det andet, så handler det jo selvfølgelig også om at have en velisoleret bolig, sådan at din varmekilde kan arbejde bedre.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Kommentarer

 1. Hvor lille er den absolut mindste jordvarmepumpe i KW.
  Lad os sige 4 KW. Nu er mit spørgsmål, hvor mange volt og amp. Skal den bruge.
  Jeg spørger fordi, fordi jeg påtænker et sådan anlæg i en større trækutter.
  Er det muligt at drive det med solceller og vindmølle. er der nogen der har erfaring med dette.
  På forhånd tak.

 2. Hej Otto,

  Først og fremmest ville jeg ikke vælge en jordvarmepumpe,da denne får energi fra jorden, til en trækutter, hvis denne stadig skal sejle på det flotte blå hav.
  Skulle dette være tilfældet, så vil jeg anbefale dig, at du kigger nærmere på linket herunder, hvor der netop er lavet en energikilde til både. Dette er ikke en varmepumpe til både, nærmere er det en såkaldt Hydronic vand varmer, som oftes bruges til varme på både. Se linket her: https://www.eberspacher.com/applications/marine/hydronic-water-heaters.html

  Hvis at du derimod gerne vil have din båd (trækutter) til at stå på land og benytte denne som et mindre kolonihavehus eller sommerhus, så ville jeg nok anbefale en varmepumpe, som Free Energy HYSS FE04 (Free Energy Innovation) , som benytter sig af netop 4 kW. Da dette også er en rimelig effektiv varmepumpe.

  Dette fandt jeg frem til efter noget research:
  Free Energy HYSS FE04 er en relativt lille varmepumpe, som udgangspunkt er en 1-fase 230V. Denne jordvarmepumpe har et maks strømforbrug på 3,4 A.
  Jeg forhørte mig hos leverandøren, Free Energy Innovation AS, som siger at du kan benytte dig af 3 kW el-kassetten, som trækker 13 A. Det nævnes også at denne kan bruges til nøddrift i udgangen til 1-fase.
  Ydermere nævnes det at du kan bestille den 3-fasede version, hvor L1 bruges af kompressoren og L2/L3 benyttes til 2×2,5 kW el-kassetter, som kan trække 11 A på fase L2/L3.

  Find eventuelt mere fra leverandøren her: http://www.free-energy.com/

  Nu til dit egentlige spørgsmål:
  Varmepumpen benytter sig som udgangspunkt af 230V. Som standard benytter denne 3,4 A.
  Som nævnt i det overstående kan du godt finde en løsning at få trukket mere igennem, men dette vil jeg overlade til en montør.
  Jeg ville gå ud fra at denne ville kunne sammensættes med solceller eller en vindmølle på den ene eller den anden måde, men her vil jeg forespørge på opgaven hos en montør. Min spekulation vil da gå på om dette til yde nok energi til varmepumpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

10 + 11 =