2 min. læsning (cirka)
5/5 - (1 vote)

Først og fremmest, så er der sikker mange flere ting, som du synes at der skal være styr på før du anskaffer dig en varmepumpe. I dette indlæg vil jeg prøve, at sammenfatte tre ting, som jeg mener er meget vigtigt før du går i gang med installationen.

Skulle du have nogle spørgsmål eller indvendinger, så vil jeg utrolig gerne høre fra dig i vores kommentarspor.

Er alt klar til installationen?

Første punkt på dagsordnen er, at sikre dig, at der allerede er klaret andre opgaver på huset, som gør varmepumpen muligt at sætte op.

Det kunne være renovering af facade (sandblæsning af hus, maling af facade eller lign.). Det kunne også være andre ting, som at melde ændringen til BBR.

Det er altså vigtigt at du sørger for at have klaret alt det, som eventuelt kunne give dig en øget eller ekstra omkostning ved installering af den nye grønne energikilde.

Hvilken type og model skal det være?

Først og fremmest skal du sikre dig, hvilken type af varmepumpe, som skal bruges i din bolig. Typen er vigtig, da du i nogle tilfælde vil kunne spare flere penge med en luft/vand varmepumpe over en luft/luft varmepumpe, men du fx kan spare mere på første investering af varmepumpen ved en luft/luft.

Det kommer meget ned til hvor lang tid du bliver i din  bolig, energiberegning og selvfølgelig den ønskede investering, som du ønsker at lave.

Derefter kommer modellen af varmepumpen. For at vælge den rigtige varmepumpe henviser vi dig til vores oversigt at modeller for hver type. Denne oversigt er baseret på varmepumpe test lavet af energistyrelsen.

Bestiller du et tilbud, så vil du i mange tilfælde også få tilbudt en af disse gode varmepumper. Der vil i nogle tilfælde være udsving, men det har ikke altid den store betydning, hvis dit hus er rimelig energieffektivt.

Vær sikker på at installatøren er god

Når du skal have installeret din varmepumpe må du gerne gør det meste selv, men de sidste tilslutninger skal  du ifølge loven have en autoriseret varmepumpe installatør til at gøre. Sådan er det med flere ting, der har med stærkstrøm at gøre.

Andre læste også:
  Hvad er varmeflytning?

Mange autoriserede montører har tilmeldt sig til forskellige service tjenester på internettet, som samler flere tilbud til forbrugeren.

Er du i tvivl om hvor, at du skal finde denne installatør, så kan du enten ty til vores liste eller slå to fluer med ét smæk og få 3-4 tilbud fra en af disse online tjenester. Det tager aldrig mere end en 2-5 minutter at udfylde formularen.

Jeg håber, at du med dette indlæg blev klogere på én af flere ting i din jagt på en ny energikilde. Som nævnt tidligere, så vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarsporet, hvis du har nogle gode råd til andre.

Hvad hjælp dig før du fik installeret din varmepumpe eller hvilke ting har du allerede nu overvejet i hele processen. Lad os andre høre det i kommentarsporet.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.