4 min. læsning (cirka)
5/5 - (1 vote)

Varmeflytning handler om at flytte varme fra et sted I huset til et andet sted. Det vil sige at man flytter varmen fra den primær varmekilde ud I husets mange rum.

Når man taler om varmeflytning snakker man ofte omkring det i forbindelse brændeovne, pilleovne eller en pejs. Det er nemlig ofte denne type varmekilde som er placeret et sted I huset eller i sommerhuset og dermed skal have flyttet hjælp til at flytte varmen ud i resten af boligen.

Typisk klarer en varmepumpe fordelingen af varmen fint selv, men der kan være tilfælde, hvor at man har lyst til at bruge en varmepumpe og varmeflytning sammen.

Det kunne være I huse hvor at rum er adskilt totalt fra rummet eller de rum, hvor der sidder en varmepumpe. Dermed har man så brug for en varmepumpe til at fordele varmen I huset bedre.

Hvad er varmeflytning?

Bamses ingen er I bund og grund for at en udsugningskanal, der er fordeler varmen bedre I huset. Varmeflytning benyttes altså til at fordele varmen bedre ud I huset fra en på hovedet varmekilde.

Det kunne være at du har en brændeovn eller et pillefyr I stuen og har lyst til at fordele varmen fra denne varmekilde ud I resten af huset. Det kunne fx være dit soveværelse, dit badeværelse eller dine børns soveværelser.

Typisk er det I forbindelse med et pillefyr eller en pille ovn som står I et bryggers ekstern for boligen. Her vil man via rør fordel varmen fra dette pillefyr ud i boligens rum.

Varmeflytning med brændeovn eller pilleovn.

De fleste benytter sig af varmeflytning når de har med brændeovn eller pillefyr at gøre. Det behøver dog ikke altid være sådan man kan faktisk også gøre det med varmepumper. Dette tilfælde er ikke noget der er typisk for boligerne I Danmark, men man har man set det før I boliger.

Som tidligere beskrevet er varmeflytning at flytte varme fra en kilde til andre steder I boligen. Derfor giver det god mening at benytte sig af varmeflytning I forbindelse med brændeovn eller pilleovn.

Der laves en udsugningskanal tæt på varmekilden, altså ved brændeovnen eller pilleovnen, hvorfra man flytter varmen ud I så mange rum som muligt.

Varmeflytning med varmepumper

Varmeflytning I forbindelse med en varmepumpe giver mening hvis at man har lukkede rum i boligen eller rum hvor luften ikke kan cirkulere I. Det kunne også være rum hvor varmepumpen er fuldstændig adskilt.

Her kan varmepumpen dermed ikke få varmen flyttet ud og det vil sige at man skal have fået at få varmen ud på en anden måde.

Prisen for varmeflytning

Varmeflytning kan være en dyr fornøjelse for nogen men der er dog måder at spare penge på I forbindelse med varmeflytning. Jo flere rum men vælger at flytte varme til jo højere bliver prisen.

Dvs at du skal overveje hvilke rum du ønsker at flytte varme til. Det giver sig selv at du ikke skal flytte varme til et rum der ligger tæt på den primære varmekilde og har døren åben. Det er så ikke dette rum som har brug for ekstra varme.

Overvej I stedet for hvilket rum der har brug for som kommer fra varme flytning. I nogle tilfælde kan det være helt ned til 2 eller 3 rum. Ligesom ved en varmepumpe, så har den varme luft også nemmere ved at komme ud I huset, når husets rum stå åbne punktum.

Planlæg derfor hvilke rum du har brug for varme flytning I før du benytter dig af varmeflytning. Hvad gør dette har du den bedste måde at spare penge på.

Installation af varmeflytning

Når man skal installere varme flytning I sin bolig benytter man sig ofte af varmeflytningssæt. Det gør man da et varmeflytningssæt kommer med alt du har brug for. Ifølge loven må du ikke installere varmeflytning selv.

Der skal nemlig være en autoriseret elektriker, til at sætte den nødvendige strøm til. I de fleste tilfælde gør man klogt I, at få en professionel installatør eller monterings firma til at installere flytning af varme.

Er du en af dem der har en lille handy mand I sig, så kan man I nogle tilfælde og så klarer den selv.

Et varmeflytningssæt er en pakke, som du med sikkerhed vil blive glad for. Når du skal installere din nye varme flytning. Der findes forskellige producenter af varmeflytningssæt, her under Duka og Termatech, som de mest populære.

Duka vs. Termatech

Når du køber ind varmeflyt pakke, så skal du være mærkelig på hvad der følger med. For eksempel følger der ikke isolering med I pakken fra Duka. Det gør dig tværtimod I sættet fra Termatech.

Duka er dog meget billig bakken fås til omkring 3000 til 4000 kr. Her er Termatech lidt dyre, men det kommer også an på hvad du er på jagt efter.

Varmeflytningssæt kommer enten med flexrør eller metalrør / stålrør. Jeg har ikke set et sæt på markedet med begge dele. Det er typisk en vvs mand eller autoriseret elektriker, som skal installere denne løsning.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

6 + 15 =