3 min. læsning (cirka)
Rate this post

BBR står for Bygnings- og Boligregisteret. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har ansvaret for BBR-meddelsen. Når du får en besked fra Bygnings- og Boligregisteret er denne gældende for den pågældende kommunen som ejendommen befinder sig i eller hører til.

Bygnings- og Boligregisteret er et landsdækkende register med data omkring samtlige bygninger i hele Danmark. Dette blev grundlagt i 1977 ved hjælp af spørgeskemaer, der skulle samle samtlige ejere af fast ejendoms oplysninger.

Når du får en BBR-meddelelsen, så får du alle de informationer omkring den pågældende ejendom. Det vil altså sige at du modtager oplysninger på hvornår denne er opført, tekniske forhold, beliggenhed m.m.

Hvor kommer alle informationerne så fra?

Jo nu skal du høre, alle informationerne i en BBR-meddelelse kommer henholdsvis fra ejerens indberetninger, men disse informationer kommer også fra kommunens egne oplysninger.

Helt konkret, så består meddelelsen af informationer omkring bygningens identifikation, året hvor denne er opført, sted, størrelse, tekniske forhold, indretning, installationer og bygningens brug.

BBR-meddelelsen bliver ligeledes brugt i Ejendomsdatarapporten når der foretages en bolighandel.

Hvad skal jeg bruge BBR-meddelelsen til?

Godt spørgsmål!

Informationerne fra denne meddelelse bruges til forskellige forsikringer, når du skal sælge dit hus eller optage lån, der omhandler ejendommen.

Det kan være relevant for dig, som husejer, hvis at du ønsker at investere i en mere økonomisk energiløsning, herunder en varmepumpe eller jordvarme.

Dette ville specielt være gældende ved jordvarmen, som er en stor investering, hvortil der som oftest skal bruges et lån.

Hvordan får jeg en BBR-meddelelse?

BBR-meddelelsen bliver sendt ud af den pågældende kommune, hvori ejendommen har billigenhed. Hver eneste gang at der foretages en ændring på ejendommen, så kommer der en ny meddelelse.

Det vil altså sige, at du får dig en ny meddelelse, hvis at du foretager dig ændringer, som fx installation af en jordvarmepumpe.

Det er muligt at få anskaffet meddelelsen via Boligejer.dk eller via den Offentlige InformationsServer (OIS). En helt tredje løsning ville være, at ansøge om denne ved den kommune hvor i ejendommen er placeret. Det kan dog koste op til 70 kr at få denne udleveret her fra denne kanal.

Andre læste også:
  Hvad er varmeflytning?

Dit ansvar

Det er dit ansvar som ejer af en ejendom at få lavet rettelser i BBR-meddelelsen, hvis at der er nogle oplysninger i denne som ikke stemmer overens med det, som faktisk stemmer. Sker dette skal du indberette til din kommune for at få fejlen rettet. Du kan finde oplysningerne på din kommune, ved at klikke her.

Det koster ikke noget at få rettet i oplysningerne, men det er din pligt at få indberettet de rigtige oplysninger som ejer.

Lejer du eller er du andelshaver, skal du sørge for at kontakte din udlejer, hvis at der skal foretages ændringer i BBR-meddelsen.

Du kan kontakte din kommune direkte igennem formularen her. 

Kommunen har dog ansvaret for at holde Bygnings- og Boligregisteret opdateret herefter.

Hvad skal der stå i sådan en BBR-meddelelse?

Hvilke data skal jeg, som ejer, indberette?

Der er som nævnt her i artiklen en række data, som skal indberettes. Heraf skal nogle oplysninger indtastes af ejeren, mens andre allerede er kendte af kommunen.

Det er dog også nævnt tidligere, at det er dit ansvar som bygnings- og/eller bogligejer at holde øje med at BBR stemmer overens. Men hvad skal der så indberettes?

For en fyldestgørende liste over hvad du skal indberette, kan du læse bekendtgørelsen ved at trykke på teksten her.

For at give dig en mere lige til og nem oversigt få får du nedenstående bulletpoints.

De oplysninger, som du skal være opmærksom på at indberette er følgende:

  • Opførelsesår
  • Om- og tilbygningsår
  • Bebygget areal
  • Antal etager
  • Samlet boligareal
  • Samlet erhvervsareal
  • Areal af udnyttet tagetage
  • Areal af udestue
  • Tagdækningsmateriale
  • Energiforsyning.

Læs BBR ordentligt igennem

Du skal som ejendomsejer være opmærksom på ændringer udvendigt, som indvendigt i din bolig. Det er vigtigt at indberette ændringer i boligen, da dette kan komme dig til gavn i en eventuel salgssituation.

Har du glemt at indberette en ekstra varmekilde, som en billig varmepumpe eller en brændeovn vil køber ikke have muligheden for at være opmærksom på dette. Dette kan også forekomme på andre ting herunder bl.a. tilbygninger, ny udestue eller energiforsyning.

Indberetter du ikke til BBR rettidigt eller giver du urigtige oplysninger, har kommunen lov til at udstede en bøde på 5000 kr. Kommunen har ligeledes ret til at undersøge og opmåle bygninger, hvori de mener at der er falske oplysninger.

Andre læste også:
  COP (Coefficient Of Performance) - Virkningsgrad

Det er foruden dette vigtigt, som køber af en ejendom, at være opmærksom på at sælger har en opdateret BBR-meddelelse, som stemmer overens med alle de forhold, som er til stede i huset. Er alle forholdene ikke nævnt i meddelelsen kan det blive dit ansvar.

Køber du et hus hvor meddelelsen ikke er opdateret er dit nu dit ansvar at opdatere denne. Det kan i nogle tilfælde gå hen at blive en sag, der kan volde problemer. Det kunne fx være en ulovlig opførsel af en varmekilde.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5 × 1 =