2 min. læsning (cirka)
4.5/5 - (2 votes)

Når man har en varmepumpe, er det meget vigtigt at være opmærksom på, at den fungerer optimalt, således der ikke kommer nogle uforudsete udgifter forårsaget af usete defekter på varmepumpen. En varmepumpe er et teknologisk og mekanisk produkt, som skal fungere for at anlægget kører optimalt.

Kører anlægget ikke optimalt, risikerer man, at varmepumpen er for dyr i drift, går i stykker eller lignende, som alt sammen er noget, der kan lede til udgifter.

For at komme disse i forkøbet, kan det være en fordel, at man får foretaget et varmepumpe service, hvorigennem det er muligt at få undersøgt, om varmepumpen kører optimalt, og om alle dele på varmepumpen er intakte.

Varmepumpe service pris

Prisen på varmepumpe service kan variere meget, men det er typisk ikke noget som koster mere end 995 kr – 1995 kr årligt, men det skal dog siges at det kan variere. Derfor anbefaler vi altid at du får indhentet nogle tilbud på din varmepumpe service pris.

Det giver dig i sidste ende en bedre chance for at kunne spare nogle penge årligt, som du jo sikker kan bruge andre steder i boligen. Det skal siges at der med syn pris, menes det samme som varmepumpe eftersyn pris.

Servicen er et lovkrav

Det er ydermere et krav, at man som ejer af en varmepumpe får foretaget et årligt eftersyn af sin varmepumpe. Det kræves også, at serviceeftersynet foretages af en professionel fagmand.

For at kunne bedømme dette, er der opsat nogle forskellige kvalifikationskrav, som den givne fagmand skal kunne opfylde for at have autorisation til at lave varmepumpe service på en given type af varmepumpe.

Det hænger blandt andet sammen med, at der er forskellige kontrolopgaver på forskellige varmepumper, som har nogle forskellige kvalifikationskrav, som fagmanden så skal kunne opfylde for at kunne gennemføre et serviceeftersyn i overensstemmelse med lovkravene.

Lovkravet består blandt andet af gennemgang af køleanlægget og det dertilhørende sikkerhedsudstyr. Eftersynet er et lovkrav, da der er nogle forskellige regler omkring dens konstruktion og indretning, og de skal være opfyldt, hvilket bekræftes gennem et eftersyn. Det sikres hermed, at benyttelsen af varmepumpen ikke udgør farer for personskade.

Hvad bør et sådant eftersyn bestå af?

Eftersynet er ligeledes med til at sørge for, at varmepumpen er i forsvarlig stand i forhold til driften, hvilket eksempelvis vil sige, at der ikke skal være nogle utætheder, hvor kølemidlet kan slippe ud.

Man kan som normal forbruger af varmepumpe have svært ved at se, om der er utætheder eller dele, der ikke fungerer optimalt.

For at kunne lokalisere og udrede defekter og utætheder samt vedligeholde varmepumpen, er det vigtigt, at eftersynet består af at kontrollere rørene i installationen, rense filtre, efterse tætheden, efterfylde kølemiddel på varmepumpen, test af kompressor, sikkerhedskomponenter, fordamper og kondensator og forskellige opmålinger.

Derigennem bliver varmepumpen både vedligeholdt, således der med mindre sandsynlighed forekommer uforudsete udgifter, mens de forskellige deles funktion også testes, hvorigennem man sikrer sig, at varmepumpen fungerer optimalt.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 − 1 =