1 min. læsning (cirka)
Rate this post

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) er en måling af effektiviteten af en klimaanlæg eller en varmepumpe over en hel sæson. SEER viser ligesom SCOP to begreber som viser energieffektivitet. Forskellen ligger i varme og kulde.

SEER er defineret som forholdet mellem den samlede mængde af køling, som enheden leverer i en sæson, og den samlede elektriske energi, den bruger i samme periode. Jo højere SEER-tal, jo mere effektiv er enheden.

SEER er en international standard, der bruges til at sammenligne effektiviteten af klimaanlæg og varmepumper fra forskellige producenter. Der testes efter en standard kaldet EN 14825, som både gælder for væskekølere, airconditionanlæg og varmepumper med kompressorer drevet på el, som bruges til enten opvarmning eller nedkøling af rum.

SEER kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom omgivelsestemperaturen, isoleringen i bygningen og brugsmønstret. Derfor kan SEER-tallet for en varmepumpe være forskelligt i forskellige klimaer og bygninger. Ifølge Teknologisk Institut bruges oftes det til at simulere sæsonmæssige udsving i temperaturen under kontrollerede forhold.

Det er vigtigt at bemærke, at SEER kun er et gennemsnitstal, og det kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom omgivelsestemperatur, isolering og brugsmønster. Derfor bør man undersøge den specifikke varmepumpe og dets specifikationer, før man køber den.

Andre læste også:
  Tilskud til isolering | Få 30.000 kr. eller mere i tilskud [2021]

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.