3 min. læsning (cirka)
5/5 - (3 votes)

Der er mange, som stiller sig lidt i tvivl, når deres første varmepumpe skal købes. Hvilket tilbehør skal de bestille med?

Hvad vil jeg ikke have? Hvilket er en ganske forståelig problemstilling. Det er nemlig ikke altid lige let. I artikelen her får du svar på nogle af de problemstillinger der måtte være.

Bliver dit spørgsmål dog ikke besvaret, så husk at stille os et spørgsmål neden for.

Lydniveau

Varmepumper der er inverter styret er som oftest meget komfortable i forhold til lyden/støj den afgiver.

Denne teknik ses som oftest ved luft til luft varmepumperne, som kan komme helt ned omkring 23 dBa, hvilket er meget lav hvis at man sammenligner med fx opvaskemaskiner, som kan larme op til 45 dBa.

Inverter styringen har flere gode funktioner som fx en meget jævn drift af maskinen. Dette har forbedret den generelle pumpe, som nu ikke længere stiger og flader i drift.

At maskinen er testet og godkendt

Disse varmepumpe test bliver enten foretaget af det danske Teknologisk Institut, Energistyrelsen eller af det tyske institut TÜV. Er maskinen ikke testet af en af disse to institutter bør du overveje dit køb.

Du kan også lave et dybere baggrundstjek på modellen, andre brugeres anbefalinger samt andre myndigheders gennemgang af produktet. Er du i tvivl omkring et givent produkt vil det mest fornuftige af dig være at tjekke markedet for alternativer.

Passer den til det danske klima

Rimfrost på varmepumpe

Ved valget af en ny varmepumpe er det ligeledes vigtigt at sørge for at denne passer til det danske klima.

Du skal som forbruger altid rådføre dig omkring dette når du køber en ny varmepumpe eller får et tilbud på denne.

I Danmark vil det i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt, hvis at varmepumpen er sikret ned til 15-20 grader.

I Danmark er det set før at varmepumpen rimer til med frost og dermed tages ud af funktion, det er derfor vigtigt at varmepumpen er dimensioneret, sådan at den kan foretage en automatisk afrimning.

Andre læste også:
  Hvad koster en varmepumpe?

Tilbehør til en varmepumpe

Det er vigtigt at du overvejer hvor du skal bruge din varmepumpe og hvad der er vigtigt for dig samt hvad der ikke er vigtigt for dig.

Det kunne eksempelvis være at din varmepumpe skulle bruges til sommerhuset i Blokhus. Her hvor du ikke befinder dig så ofte om vinteren.

Her ville det være ideelt at tilkøbe et sæt fødder eller et stativ, som sikrer varmepumpens funktion fra blade, sne og andet som ikke bør nærme sig maskinen. Et sæt fødder eller et stativ sikrer ligeledes at skidt ikke forhindrer luft i at strømme væk fra udpumpningen.

Det kunne også tænkes at du ikke vil lade et jordvarmeanlæg/jordvarmepumpe optage plads på jorden? Er dette tilfældet vil det være ideelt at købe et vægbeslag til din varmepumpe. Det gør det muligt at placere denne på væggen af huset. Dette sikrer dig ligeledes fra sne, blade osv. Dette anbefales dog kun vis der er tale om et stenhus, men det vil også være noget som du kan drøfte, hvis du får udarbejdet et specielt tilbud på din varmepumpe.

Det kunne eksempelvis også være at du netop befandt dig meget i sommerhuset om vinteren og derfor kunne tænke dig at tilkøbe SMS fjernstyring til din varmpumpe, sådan at du ikke får kolde tær på de hårde vinterdage.

Et trædække kan også være ideelt til at give et pænt look samt til at beskytte varmepumpens ude del. Dette er noget som kan tilkøbes nemt, billigt og hurtigt, men det er også noget som man kan lav selv med lidt snilde. Det kan du få inspiration til her.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Kommentarer

 1. Jeg er ejer af to styk Panasonic Inverter Kinnan a/s Danmarks pulje, og mit spørgsmål er,om det er muligt at købe en varmepumpe uden kølefunktion? Har aldrig brugt den funktion, og man skulle jo mene at varmepumpen, kunne være billigere i indkøb, uden denne funktion.

  1. Hej,

   Det er ikke umiddelbart, noget, som jeg har bemærket / holdt øje med, men støder jeg på det giver jeg dig en “heads-up”.
   Som jeg er oplyst, så er det en standard funktion i de fleste nyere varmepumper, som ikke nødvendigvis gør denne dyrere 🙂

   Måske nogle, som ved mere omkring dette?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

two × 4 =