3 min. læsning (cirka)
3.6/5 - (16 votes)

Har du nogensinde prøvet at tage et bad efter din søsters mand? Hvis ja, så kender du sikkert også følelsen af at løbe tør for vand til dit ellers tiltrængte brusebad efter 10 minutter?

Ja, så skal du altså kende til vandvarmeren, som kan redde dagen i sommerhuset. Nemlig en gennemstrømningsvandvarmer. Nu skal du høre hvorfor!

Væsenligste fordele ved en gennemstrømsvandvarmer:

  • Du har altid et varmt bad klar til dig
  • Du har ingen dyrt tomgangstab
  • Den er billig at installere
  • Utrolig plads besparende modsat andre produkter
  • Der er ingen bakterie dannelse, som der kan være i varmtvandsbeholder
  • En vandvarmer der kun varmer når behovet er der
  • Virker i hjemmet, sommerhuset, kolonihavehuset og meget mere
  • El vandvarmeren vil kunne bruges til bad, håndvasken og meget mere
  • Indstil selv den ønskede temperatur til dit behov
  • Opnå årligebesparelser, som vil reducere din årlige varmeregning markant

Varmer vand hurtigere end du bruger det

Typisk er der installeret en lille 30 liter varmtvandsbeholder i sommerhuse eller kolonihaven, som hurtigt løber tør for nok varmt vand. Det kan være utrolig frustrerende og de fleste sommerhusejere vil kunne nikkegenkende til denne problematik.

Grunden den årsag og den prismæssige fordel, så giver det god mening for mange sommerhusejere, at udskifte en varmtvandsbeholder ud med en gennemstrømningsvandvarmer, som giver dig varmt vand på minuttet og sparer din årlige varmeregning.

Det som der er helt fantastisk ved en gennemstrømsvandvarmer er, at den varmer vand hurtigere end du kan nå at bruge det. En gennemstrømnings vandvarmer giver dig altså mulighed for kun at varme det vand, som du skal bruge til dine radiatorer, varme brusebade og er ligeledes en vandvarmer, som ikke har et dyrt tomgangstab, da den ikke behøver en varmtvandbeholder, som skal holde vandet varmt.

Så modsat en varmtvandsbeholder, så tager den heller ikke nogen unødvendig plads, som en varmtvandbeholder. Gennemstrømsvandvarmere bliver derfor mere populære til varmepumper, som tiden går. Tidligere er en gennemstrømningsvandvarmer brugt til fjernvarme og der er derfor ikke alle, som kender til muligheden ved varmepumper.

I denne sammenhæng er der ligedes en anden fordel. Varmtvandsbeholdere vil i nogle tilfælde danne bakterier, som du ikke vil have. Dette opstår ved at vandet er stillestående eller der kommer noget fremmed i beholderen. Dette problem undgår du når du får varmt vand fra en gennemstrømningsvandvarmer. Her samles der nemlig ikke noget i en beholder. Nej, det varmes i stedet når du tænder for hanen og dit behov er der. Til din information, så er dette naturligvis også en mere økonomisk løsning for varmeregningen.

Legionellabakterier er derfor ikke et problem, som dette produkt giver dig. Det skyldes at der kun bruges varme, når der er behov for det i sammenhæng med at der heller ikke er nogen beholder, som bakterierne vil kunne leve i. Det er derfor et stort skridt og fordel for mange.

Gennemstrømningsvandvarmer pris og installering

Prisen på en el gennemstrømningsvandvarmer er til at overkomme. Mange køber fra Metro, som leverer nogle ganske fornuftige produkter, men der er naturligvis andre producenter.

Metro vandvarmere koster et sted mellem 3.000 kr og 12.000 kr og det kommer naturligvis helt an på hvilken model du vælger at bruge i din bolig. Om du bruger metro eller andre, så anbefaler vi dig altid at tjekke prisen og dit behov.

Her kan det også være en ganske fornuftig idé, at tale med en vvs faglig person, som kan hjælpe dig frem til det rette produkt. Denne information kan du ofte også få, når du tjekker priser på vandvarmeren. Kontakt derfor en kyndig vvs mand for mere information før du tager en købsbeslutning.

Dette kan gøres igennem tilbudsportaler, som vi ganske ofte anbefaler her på siden. Vores anbefaling går næsten altid på dette, hvis du er i tvivl. Årsagen til dette er at det er gratis og du dermed får fri vejledning på det produkt du gerne vil have. Det bliver altså ikke bedre , hvis du efterspørger vores holdning.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.