3 min. læsning (cirka)
4.2/5 - (4 votes)

Vølund F1255 er en jordvarmepumpe, som kan anvende enten jord, stald, sø eller ventilation som varmekilde. Denne type varmepumpe er særligt velegnet til nybyggeri, hvor gulvvarmen eller radiatorer er beregnet til lavtemperatur.

En jordvarmepumpe er en nyere generation af varmepumper, der også kaldes væske til vand varmepumpe. Den udnytter den termiske energi i jorden via nedgravede jordslanger. Denne type kræver derfor lidt mere i installation end andre typer varmepumpe, men ved nybyggeri er det en oplagt mulighed.

Søger du efter en Nibe f1255 pris, så ligger denne typisk mellem 70.000 kr og 85.000 kr, men kan fåes billigere igennem tilbud. Af og til kan en nedslag i prisen også være at denne bliver inkl. montering. 

Det er nemlig samtidig en af de mest effektive og energieffektive varmepumper på markedet.

Test 2019:
Placeret nr. 3

Lydniveau:
42 dB

SCOP:
4,05 / 5,18

Vandtank:
180 liter

Energimærke:
A++

Frekvensreguleret kompressor og intelligent styring

Med en Vølund F1255 er du sikret en komplet løsning til opvarmning af dit hus. Varmepumpen leveres med en frekvensreguleret kompressor samt intelligent styring, der sørger for at tilpasse sig effektbehovet i boligen.

Det betyder altså at den hæver eller sænker ydelsen, alt efter hvor stort varmebehovet er i boligen, på det pågældende tidspunkt. Det sikrer dig højest mulig årsvarmefaktor og lavest mulig driftsomkostning.

Fordi varmepumpen har mulighed for at øge effekten efter behov, betyder det også, at du med denne løsning er fremtidssikret. Du skal blot sørge for at have tilstrækkeligt med jordslange gravet ned fra start. Så kan du altid øge effekten hvis du senere beslutter dig for at bygge til, eller gerne vil have en opvarmet pool.

Vølund F1255 varmepumpen har et yderst højt effektniveau og giver op mod 5 gange så meget varme, som den bruger el. En jord til vand varmepumpe er et lukket system, der fungerer ved, at slanger med frostvæske cirkulerer varmen fra jorden ind i dit hus. Der er derfor intet vedligehold, ud over et årligt serviceeftersyn.

Det er let og tilgængelig varmeproduktion, der udnytter naturens uudtømmelige ressourcer på bedste vis. Det kan også nævnes at du ikke kun sparer på varmeregningen, men du sparer også op mod 75% på CO2 udledningen ved opvarmningen af dit hus ved at bruge jordvarme.

Effektivitet pakket ind i et klassisk design

Vølund F1255 er ikke bare effektiv, det er også en varmepumpe i et fint klassisk design. Du behøver derfor ikke gøre dig umage for at gemme den af vejen. Indemodulet har en 180 liters integreret varmtvandsbeholder. Dermed er der altid rigeligt med vand til både varme bade og brug i husholdningen.

Fremløbstemperaturen der er helt op til 65 grader, sikrer dig at du med denne varmepumpe altid vil have god varme i dit hjem. Og det helt uden støjgener, da den er yderst støjsvag.

Varmepumpen kan udlede varme af jorden under lave temperaturer, men skulle den alligevel mod forventning ikke kunne følge med dit varmebehov, har den en indbygget el-kassette, der kan slå til med tilskudsvarme.

Da jordslangerne er gravet ned i cirka 90 centimeters dybde, er det dog utroligt sjældent at det bliver så koldt der ikke er varme at finde for anlægget. Du kommer derfor aldrig til at fryse, med en Vølund F1255 varmepumpe i dit hjem.

 

Konklusionen for Vølund F1255

Dette er altså varmepumpen for dig, der skal bygge nyt hus, eller gerne vil investere i en fremtidssikret løsning på dit varmeforbrug. En jord til vand varmepumpe kræver at du har plads til nedgravning af jordslangerne. Men derefter har du et system, der kræver minimal vedligeholdelse.

Vølund F1255 er en komplet løsning til opvarmning af dit hus. Der er både tilstrækkelig varme og varmt vand, til hvilken som helst husholdning. Når du blot du har fået gravet tilstrækkeligt med jordslange ned. Sørger du for at grave ekstra ned fra start, har du samtidigt et fremtidssikret system, hvis du skulle udvide dit varmebehov senere.

Varmepumpen er utroligt støjsvag og vil ikke genere hverken naboerne eller beboere i huset med støjgener. Med den intelligente styring og frekvensregulerede kompressor, har du en varmepumpe der tilpasser sig varmebehovet i dit hus, på det pågældende tidspunkt. Det sikrer dig lavest mulige omkostninger, og højest mulige effektivitet.

Det er en løsning for dig, der gerne vil have en fremtidssikret og miljøvenlig varmeforsyning, der samtidig har en høj levealder og en stabil effektivitet. Med Vølund F1255 kan du holde dit hjem varmt med god samvittighed, velvidende at du udnytter naturens egne uudtømmelige ressourcer. At det tilmed sparer på omkostningerne, er jo ikke ligefrem et minus.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.