5 min. læsning (cirka)
3.7/5 - (102 votes)

Den danske varmepumpe producent Vølund, eller Nibe, som de også kaldes, har igennem tiden kommet med nogle ganske fine luft til vand varmepumper priser.

En god varmepumpe fra Vølund varmeteknik | Luft til vand varmepumpe fra Völund
Foto: volundvt.dk

Mærke: Vølund
Type: Luft til vand

Det har resulteret i at de nu er kommet til en tid, hvor at Vølund faktisk producere en af og måske den bedste luft til vand varmepumpe på det danske marked. Nemlig med Vølund F2120 luft til vand.

Det er i hvert fald en titel, som den gode varmepumpe fra Vølund render afsted med ifølge energistyrelsens varmepumpeliste og ligeledes ifølge vores oversigt. Her kan du se og sammenligne denne varmepumpe med andre igennem årene på vores egen liste og varmepumpe test her.

I dette indlæg vil du kunne læse omkring hvorfor at man skulle overveje denne Vølund varmepumpe i forhold til andre på markedet.

F2120 luft til vand er fleksibel

F2120 varmepumpen kan være med til de flestes behov. Det er netop også derfor, at denne vælges at mange. Det er en meget fleksibel fra Vølund Varmeteknik, som gør den en god mulighed for de fleste husstande i kongeriget Danmark.

De mange forskellige modeller findes med forskellige ydeevne, så de kan tilpasses husstørrelser og energiberegninger. Dette er altså en varmepumpe som kan monteres til stor og små huse, men ligeledes i lejligheder m.m., da den ligeledes ikke støjer forfærdelig meget.

Når der skrives støj, så er det den lyd som udedelen giver fra sig når den producerer varmt vand til vores boliger. Denne afgiver 53 dB og skulle du ikke vide hvor meget det svarer til, så henviser vi til vores skema herfor.

Varmepumpens udedel kan fåes i flere forskellige størrelser. Størrelserne er delt ud fra forbrug og kommer i 8 kW, 12 kW, 16 kW eller 20 kW. Som tidligere nævnt, så gør det dette til en varmepumpe, som egner sig til de fleste danske hustande.

Ligeledes har virksomheden gjort det meget simpelt at forstå systemet med deres effektive varmepumpe, så den er nemt at betjene for de fleste aldersgrupper. Efter en kort introduktion, så burde du allerede kunne betjene maskinen selv.

De forskellige varmepumpe modeller er følgende:

 • Vølund F2120-8 – Denne model har 8 kW og egner sig godt til mindre boliger.
 • Vølund F2120-12 – Denne model har 12 kW og egner sig godt til mindre samt mellemstore boliger.
 • Vølund F2120-16 – Denne model har 16 kW og egner sig specielt godt til mellemstore og store boliger. Det er ligeledes denne model, som vælges og sammenlignes oftere blandt forbrugere.
 • Vølund F2120-20 – Dette er den bedste varmepumpe af modellen F2120, som egner sig godt til store boliger.

Den bedste luft til vand fra Vølund

Denne luft-til-vand varmepumpe fra Vølund er den bedste varmepumpe, som de har produceret hidtil. Den udmærker sig på henholdsvis teknik, effektivitet, design, brugervenlighed m.m.

Men hvordan kan du være sikker på at denne type varmepumpe egner sig rigtig godt til det danske klima og din bolig for den sags skyld?

Det er faktisk meget simpelt. Det kan du da producenten af disse varmepumper producerer direkte til det skandinaviske klima, som giver dem en ekstra god viden omkring klimaet.

Fordelene ved denne varmepumpe er derfor

 • Vølunds nyeste teknologi, som årligt forbedre og giver optimal præstation i varmepumpen.
 • Effektiv varmepumpe, som får meget ud af den energi, som den bruger.
 • Energimærket med A++
 • Med denne model får du fleksible ydeevner som passer til flere husstande.
 • Denne præsterer også godt i kolde temperaturer. Vores research viser at den virker ned til minus 20 og 25 grader. Den er derfor god til den danske vinter.
 • SCOP 5 ifølge producenten. Derfor giver den 5 gange tilbage af den energi den benytter.
 • Kompatibel med andre centralvarmesystemer.

Energieffektiv varmepumpe, som kan spare dig mange penge årligt

Denne varmepumpe er som nævnt en meget energieffektiv varmepumpe, som kan spare dig for en masse penge fremadrettet. Det er vigtigt at kigget på SCOP når man kigger på vand varmepumper, da det har betydning for forbrugsprisen for varmepumpen fremadrettet.

Med en SCOP 5 kan denne varmepumpe udvinde fem gange så meget energi, som denne benytter til at udvinde energi med. Når SCOP er bedre / højere giver det dig alt i alt bedre luft til vand varmepumpe priser på sigt, da du efterfølgende vil betale mindre for varmt brugsvand og dermed elektricitet.

Energistyrelsen har målt denne varmepumpe med en SCOP på 3,9, hvilket bestemt heller ikke gør denne til en mindre god varmepumpe. Dette er også til trods for, at varmepumpen er målt til en anden SCOP værdi af Vølund selv. Dette er et typisk fænomen hos de fleste varmepumper. Producentens tal vil ofte svinge fra andre test.

En høj SCOP betyder bl.a. at du kan spare flere penge i forhold til andre energikilder, som specielt oliefyr. Faktisk er der ved oliefyr en stor pris ekstra at betale årligt. Det vil derfor give god mening at indhente et par tilbud allerede nu, så du kender til modellens pris og på den baggrund vil ende op med en bedre pris til slut. Husk at pris altid vil kunne forhandles hos montører eller lignende.

Dette er altid i alt en god varmepumpe, der kan spare dig pengene hjem på en kortere årrække og derfor vil gøre denne din pris værd. Det er helt klart en bedre varmepumpe end så mange andre ældre modeller på markedet og vil også kunne være et bedre valg end nogle jordvarmeanlæg.

Selv når Vølund F2120 kører på sit højeste og udvinder dig mest mulig energi, så kan du stadig forvente en meget lydsvag varmepumpe. Det er ved hjælp af den teknologi, som Vølund har udviklet til deres egne varmepumper. Det betyder altså, at du ikke behøver at spekulere over om du høre varmepumpen udenfor mens du spiser aftensmad.

Med denne lydsvage luft vand model fra Vølund har du altså mulighed for at kunne slappe helt af i stuen med tv’et tændt. Denne varmepumpes lydstyrke ligger nemlig kun på 53 dB, hvilket ikke er så super meget for denne type af varmepumpe.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

thirteen + 13 =