3 min. læsning (cirka)
3.6/5 - (12 votes)

Panasonic WH-SXC09H3E8 er en luft til vand varmepumpe, hvilket betyder, at den bruger energien fra luften udendørs til at varme vand op med. Denne type varmepumpe kan anvendes som eneste varmekilde i en mindre husholdning, eller den kan supplere til det eksisterende varmesystem.

Med en varmepumpe får du billig og miljørigtig varme, og med Panasonic WH-SXC09H3E8 får du en varmepumpe som kan anvendes hele året rundt. Den fungerer nemlig ved helt ned til minus 27 grader og holder sig effektiv ved ned til minus 15.

Hvilket betyder, at den altid fungerer godt i de danske vintre. Panasonic har mere end 30 års erfaring på det nordeuropæiske marked, og det kan du virkeligt mærke med denne varmepumpe.

Test 2019:
Placeret nr. 4

Lydniveau:
68 dB

SCOP:
3,48

Temperatur:
-27°C

Energimærke:
A++

Høj fremløbstemperatur

En af de ting, du skal være opmærksomme på, når du vælger en luft til vand varmepumpe, er fremløbstemperaturen på den opvarmede vand. Det er vigtigt, at denne temperatur er høj nok til effektivt at kunne varme dit hjem op, og at varmepumpen kan levere en høj fremløbstemperatur, selv på kolde dage.

Vil du bruge varmepumpen som eneste varmekilde i hjemmet, er det ekstra vigtigt, og især hvis du skal bruge den til varmt vand i husholdning og bad. Det giver naturligvis en mindre varmtvandskapacitet end for eksempel fjernvarme, men kan være et glimrende alternativ til sommerhuset, kolonihavehuset, eller hvis du har en ældre bolig med oliefyr.

Her kan en varmepumpe både supplere, og i visse tilfælde også være en tilstrækkelig løsning, som er både billigere og mere miljøvenligt. Med en Panasonic WH-SXC09H3E8 får du en luft til vand varmepumpe som giver en fremløbstemperatur på hele 55 grader, og det selv når vinteren bider. Den kan nemlig effektivt holde fremløbstemperaturen selv når der er ned til minus 15 grader udenfor.

Lydsvag både inde og ude

En varmepumpe består af et udendørs og et indendørs modul, som begge er elektroniske apparater – og som begge derfor også afgiver en vis mængde lyd når de er aktive. Skal du have monteret en varmepumpe, skal du tænke over lydniveauet på det udendørs modul, både i forhold til dine naboer, og hvor på huset du får den placeret.

Panasonic WH-SXC09H3E8 har et meget lavt lydniveau i forhold til andre luft til vand varmepumper, og med bare 48 dB på det udendørs modul, overholder du let reglerne for støj i forhold til dine naboer. Faktisk skal dine naboer kun være en enkelt meter væk, før lydniveauet er nede på 42 dB og dermed altså allerede godt under de 45 dB der er grænsen for hvor meget du må støje op mod et naboskel.

Er dine naboer mere end 3 meter væk, behøver du heller ikke bekymre dig om støjniveauet om aftenen og natten, da den så er godt under de tilladte 35 dB. Det indendørs modul har et lydniveau på bare 33 dB, og er altså ganske diskret, men hørbar.

Her har du dog den fordel med en luft til vand varmepumpe, frem for en luft til luft, at du ikke behøver placere modulet i det samme rum som skal varmes op. Lyden er diskret nok til, at du ikke vil høre den, blot den er få meter væk.

Altid et godt indeklima

Med en varmepumpe af denne type, kan du bruge den varme vand til både almindelige radiatorer og til gulvvarme. Da det er en meget billig og energibesparende varmekilde, kan du med fordel benytte dig af muligheden for en konstant gulvvarme ved lav temperatur.

Det sikrer et stabilt og godt indeklima, og sparer på varmen, når du ikke skal varme et koldt hus op. Dermed sikrer du dig samtidigt, at du ikke får problemer med fugt, som kan komme hvis et hus står uopvarmet hen.

Du skal altså vælge Panasonic WH-SXC09H3E8 varmepumpen, hvis du har behov for en varmepumpe der fungerer stabilt ved selv lave temperaturer. Hvis du gerne vil have en billig og miljørigtig varmekilde, som kan bruges enten alene eller som supplement til en anden varmekilde i huset.

En god løsning til sommerhuset, eller til den mindre husholdning. Her får du en luft til vand varmepumpe, som leverer effektiv udnyttelse af energien og en høj fremløbstemperatur på 55 grader, ved ned til minus 15 grader – altså selv på de koldeste danske vinterdage.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.