3 min. læsning (cirka)
4.3/5 - (3 votes)

Med en varmepumpe udnytter du varmeenergien i luften, hvilket påvirker miljøet positivt. En luft-til-vand-varmepumpe kan både varme dit brugsvand op, men sørger også for, at du får en behagelig rumtemperatur.

Har du vandbåren gulvvarme er varmepumpen også en fordel for din økonomi. Fremløbstemperaturen i det vand, som varmes op via varmepumpen, er lavere, og idet varmen fordeles ved gulvfladen, er det mere effektivt end med radiatorer.

Du kan med en luft til vand-varmepumpe dermed reducere dine varmeudgifter, hvis du udskifter eksempelvis dit gamle oliefyr. Invester i en varmepumpe fra Agree Danmark og få færre varmeudgifter.

Type: Luft til vand varmepumpe

Mærke: Agree Danmark

Model: Tosot GRS12

Hvid varmepumpe i flot design

Test 2019:
Placeret nr. 6

Lydniveau:
70 dB

SCOP:
3,45 / 4,20

Temperatur:
-20°C

Energimærke:
A++

Funktioner ved Tosot GRS12

Overvejer du at investere i en varmepumpe, kan du vælge en varmepumpe fra Agree Danmark. Modellen, Tosot GRS12, har forskellige funktioner, som kommer din pengepung til gode på sigt. 

Designet er kompakt, og så er modellen tilpasset det danske klima. Med Tosot GRS12 fra Agree Danmark finder du en løsning på et alternativ til dit gamle oliefyr, så du kan få opvarmet dit hjem. 

Nogle af de andre funktioner finder du herunder:

 • Stor brugsvandstank
 • Funktionsområde
 • Energimærke

I varmepumpen fra Agree Danmark får du en stor brugsvandstank med i købet. Volumen er helt op til 300 liter. Det sørger for, at du og resten af familien kan komme i et dejligt, varmt bad.

Funktionsområdet for Tosot GRS12-modellen er tilpasset det danske klima. Om vinteren binder i kinderne eller solens stråler får svedperler til at pible frem på overlæben, så fungere varmepumpen. Du vil opleve at funktionsområdet ligger helt ned til -20 grader, mens helt op til +35 grader er toppen af funktionsområdet. 

Uanset om du tænker på miljøet, og det er derfor, du køber en varmepumpe, eller det er fordi, du ønsker en mindre udgift på varmeregningen, så kig efter energimærkningen. Agree Danmark Tosot GRS12 har energimærket A++.

Kig efter SCOP-værdien

En anden funktion ved Tosot GRS12-varmepumpen er SCOP-værdien. Ved modellen ligger SCOP-værdien på 4,25. Du kan med fordel kigge efter SCOP-værdien, når du skal vælge den ideelle varmepumpe til dine behov.

Andre læste også:
  Toshiba Estia

SCOP-værdien er den værdi, som angiver den gennemsnitlige virkningsgrad justeret for sæsonudsving i udetemperaturer. Idet det er gennemsnittet, giver det det mest retvisende billede, når en række målinger bliver taget hen over fyringssæsonen.
Du kan selv efter- eller beregne SCOP-værdien ved at dividere varmeffekten med strømeffekten. 

Med den SCOP-værdien kan du nemmere sammenligne varmepumpers virkningsgrad med hinanden. Desto højere SCOP-værdi, desto mere effektiv varmepumpe får du.
De fleste SCOP-værdier i Danmark er angivet efter zone A. Det skal du dog være opmærksom på, da det kan have betydning for SCOP-værdien. 

Du kan nemlig finde 3 forskellige zoner:

 • W
 • A
 • C

W’et angiver værdien, der er beregnet, efter udetemperaturer i Athen. A’et angiver værdien for udetemperaturer i Strasbourg, mens C’et angiver værdien efter udetemperaturer i Helsinki. 

Når A’et er angivet på mange varmepumpe i Danmark, kan det skyldes, at den danske vintersæson minder mere om den vintersæson, som også er i Strasbourg, mere end de koldere udetemperaturer i Helsinki. A-værdien er bedre end C-værdien, men vær opmærksom, hvis SCOP-værdien er meget høj. Det kan skyldes, at værdien er angivet efter W-værdien.

Væsentlig viden ved Tosot GRS12

Det er ikke kun en stor brugsvandstank, et godt energimærke og en ordentlig SCOP-værdi, som du finder ved Tosot GRS12-varmepumpen fra Agree Danmark.

Der er også andre ting, som kan være væsentligt at vide for dig:

 • Mål
 • Tilskud

Inden du investerer i en varmepumpe fra Agree Danmark, kan du gøre dig selv den tjeneste at finde ud af, om du overhovedet har plads til en Tosot GRS12-varmepumpe. 

Der er både en udendørsenhed og indendørsenhed, du skal finde plads til. Målene på de to enheder er:

Udendørsenheden:

 • Bredde: 908 mm
 • Højde: 790 mm
 • Dybde: 360 mm

Indendørsenheden:

 • Bredde: 500 mm
 • Højde: 900 mm
 • Dybde: 324 mm

Det kræver altså plads, når du vil udnytte varmeenergien i luften.

Derudover har du også mulighed for at søge om tilskud, hvis du investerer i en varmepumpe fra Agree Danmark. Tilskuddet skal du ansøge om hos energiselskaber. Du vil kunne opnå en økonomisk støtte, når du laver en udskiftning af eksempelvis dit gamle oliefyr. Desuden kan du også benytte håndværkerfradraget til at fratrække omkostningerne, du må have, til arbejdslønnen, når du får installeret din nye varmepumpe.

Andre læste også:
  Panasonic WH-SXC09H3E8

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.