Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper kan varme rummene og brugsvandet i din bolig og dit sommerhus ved hjælp af energien i luft udenfor.

Sidder du i et koldt hus med en svimlende høj varmeregning? Skal du udskifte dit eksisterende olie- eller gasfyr? Så er det nok luft til vand varmepumper du er på jagt efter.

I denne artikel hjælper vi dig frem til hvilken varmepumpe luft til vand, som passer bedst til din bolig, hvad du skal være ekstra opmærksom på, hvordan du får den bedste pris og meget mere!

Indledningsvist skal det nævnes at du med luft til vand varmepumper kan benyttes i din bolig hele året rundt. De fleste modeller kan dække en gennemsnitlig families behov.

Du kan spare godt på varmeregningen ift. til andre opvarmningsmetoder, men det er en god idé, at få en specialist til at kigge din bolig igennem før installationen. Dette gøres ofte i sammenhæng med tilbudsgivning.

luft til vand varmepumpe varmtvandsbeholder
Varmtvandsbeholder til en luft til vand varmepumpe

Fordele

  • Overskuelig løsning, som varmer indeklima og brugsvand.
  • Det er muligt at få tilskud til denne varmepumpe.
  • Ideel til udskiftning af gasfyr eller oliefyr.
  • Ideelt anlæg, hvis man ikke kan få fjernvarme.
  • Ingen luftgener i fyrrum, ligesom olie eller gas kan give.
  • Spar op til 50% på dit forbrug årligt ved at udskifte dit gamle og traditionelle fyr.
  • Enormt effektiv varmepumpe, der skaber miljøvenlig varme.
  • Kommer ofte med års garanti for at sikre høj kvalitet.
  • Mere kompakt end jordvarmeanlæg ift. installationen.
  • Nem varmeløsning ift. montering, som ikke kræver meget.
  • Selvkørende løsning med høj driftsikkerhed og brugervenlig betjening af drift.
  • Lav fremløbstemperatur og dermed meget velegnet til vandbåren gulvarme.

Ulemper

  • Elpatron monteret i varmvandbeholderen kan være en nødvendighed.
  • Udedelen for varmepumpen kan støje en smule.
  • Jordvarme kan være mere økonomisk fordelagtigt.
  • Kræver til tider nye radiatorer, grundet lav fremløbstemperatur i visse tilfælde.
FÅ 4 UFORPLIGTENDE LUFT / VAND VARMEPUMPE TILBUD

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Prisen på en god luft til vand varmepumpe inkl. montering afhænger af størrelse og dermed dit forbrug. Denne varmeløsning starter gerne fra ca. 100.000 kr. Priser på varmepumper luft til vand er en større investering, som afhænger af et velfungerende varmesystem og husets isolering.

Installering af luft til vand varmepumpen koster et sted mellem 2500 kr til 4000 kr. alt efter tilbudsgiver. Det giver derfor mening at indhente flere tilbud på varmepumpens installation.

Det er vigtigt at sige, at luft til vand-varmepumpe priser ikke ligger fast. Din luft til vand varmepumpe pris bør tilpasses ud fra dine specifikke behov igennem rådgivning. Prisen kommer an på ønskede varmeløsning, installering, isolering af dit hus m.m.

Hvem skal købe luft til vand varmepumper?

En luft til vand varmepumpe er et faktisk valg til husholdningen, der søger en totalløsning, som kan levere en behagelig varme til huset indeklima, gulvarme og til varmen i vandhaner og bade.

Anlægget er en enestående erstatning til olie, gas eller ligende. Ved udskiftning af en eksisterende varmekilde bør du forvente et dyk i varmeregningen. Du kan spare mange penge årligt ved en installation af en luft til luft varmepumpe i huset.

Du bør overveje luft til vand varmepumpen, hvis du benytter en mindre effektiv varmekilde den dag i dag. Desuden gør du klogt i at overveje varmepumper, hvis du gerne vil have en sikker og stabil varmekilde.

Du skal ikke spekulere for meget på de luft til vand varmepumpe priser, som du har set tidligere. Dette anlæg er en meget effektiv varmekilde drevet på strøm, som tjener sig selv hjem i løbet af få år, som vi beskriver længere nede i indlægget.

OVERSLAG PÅ EN BILLIG LUFT TIL VAND VARMEPUMPE TIL EN FAMILIE PÅ FIRE

Har du en familie på fire, bor i et hus der er omkring 150 kvadratmeter? Så skal du regne med at en luft til vand varmepumpe vil koste dig under 14.000 kr om året. I dette er der altså både regnet med el og service på maskineriet.

Sætte du det op i mod et helt nyt oliefyr, så kan du regne med en besparelse, på omkring små 11.000 kr årligt. Igen med en beregning på den olie og service.

Hvordan ved jeg det? Det har jeg fundet ud af, ved hjælp af beregninger der er lavet af Teknoligisk institut, der har lavet dette til Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk.

Følger du dette eksempel, skal du dog være klar på en merinvestering. En investering, som vil være tjent hjem i løbet af seks år. Denne investering ligger mellem 50.000 og 60.000 kr. Ifølge mig en god investering, da en kvalitet varmepumpe holder til omtrent 20 år drift.

Se her et eksempel på udskiftning af et oliefyr til varmepumpe, som er lavet af SparEnergi:

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Luft til vand varmepumpe for og imod

Får du installeret denne varmekilde vil du opleve en reduceret varmeudgift, som spare dig for mange penge. Det gør den ideelt et ideelt valg fremfor andre eldrevne varmekilder, olie eller gas.

En af de gode fordele er at du kan få tilskud til luft til vand varmepumper. Derfor koster en luft til vand mindre for dig, hvilket igen taler fo at udskifte olie eller gasfyr, som også vil øge luftkvaliteten i dit hus.

En luft til vand varmepumpe er utrolig nem at betjene. Så du får en sikker og stabil varmekilde både sommer og vinter.

Udedelens lydniveau kan være halvhøjt, som kan genere. Den kan dog placeres smart.

Udedelen er ikke den kønneste, men et trædække til varmepumpe kan tilkøbes.

Vær opmærksom på at denne varmekilde ikke fungerer nær så godt i et hus, som ikke er isoleret ordentligt. Søg derfor for at huset er isoleret ordentligt.

Luft til vand varmepumpen giver dig muligheder

Luft til vand varmepumper kan ligesom et jordvarmeanlæg benyttes til at give dig en høj mængde varme i dit hus. Så du får mulighed for at benytter radiatorer samt gulvvarme til rumopvarmningen i din bolig. Varmepumpen giver ligeledes varmen til et dejligt varmt bad. Altså som det fungerer med fjernvarme.

Denne varmepumpe kan du benytte i din bolig hele året rundt. Du kan med garanti finde modeller, som passer boligen for en gennemsnitlig familie. Søg rådgivning for at kigge på boligen.

Et økonomisk valg, der spare dig mange penge om året

Det er et økonomisk fordelagtig valg, hvis fjernvarme, gasfyr eller oliefyr skal udskiftes. Dette kan give dig en besparelse til omkring halvdelen af den før betalte varmeregning.

En luft til vand varmepumpe kører på el frem for olie eller gas. Her tænker du nok at det ikke kan være økonomisk, men der tager du fejl. En luft til vand varmepumpe yder nemlig mange kWh. Det er muligt at nå omkring 3 kWh på en gennemsnitlig varmepumpe.

Der er også luft til vand varmepumper, som har en lidt bedre virkningsgrad. Dermed kan de producere helt op til 4 kWh pr. kWh el der benyttes.

Derfor er denne varmepumpe ikke kun god for dig, der vil skifte et oliefyr eller gasfyr, men også for dig, som benytter sig af fx en elradiator. Denne pumpe giver dig ikke mindst en elregning, som er til at forhold sig til. Men også muligheden for varmt brugsvand til radiatorer, gulvvarme og til brugsvand.

Placeringen af en luft til vand varmepumpe

Mange stiller spørgsmålstegn til placeringen af en luft-vand varmepumpe, efter at man har set hvor stor, sådan en luft til vand varmepumpe er. Og med god grund. Det er jo ikke ulogisk. Mange husstande finder plads til en luft til vand-varmepumpe i et bryggers eller i en kælder.

Vi kan vel hurtige blive enige om, at det kan være svært find plads til noget man ikke har fundet endnu. Før man kan finde plads, skal man finde ud af hvor stor en varmepumpe er.

Så hvor stor er en luft til vand varmepumpe?  Højden på den varmtvandsbeholder, som du skal have placeret i din bolig, spænder imellem en halv til to meter. Ved du da ikke hvilke dimensioner, som din varmepumpe skal være endnu, så beregn plads ud fra dette. Ligeledes kan bredde og dybde godt spænde mellem en halv meter og én meter. Hvilket igen bestemmes ud fra den størrelse, som du skal have på din varmepumpe.

Størrelsen på en luft-til-vandpumpe er typisk en 1 gange 1 meter boks, som er placeret udenfor dit hjem. Der er typisk også placeret en lille del indenfor, som består af styredelen. En luft-til-vandpumpe fungerer nøjagtigt, som et jordvarmeanlæg, altså igen bestående af de fire komponenter, hvor kølemidlet her bliver opvarmet af luften fremfor jorden. Det opvarmede kølemiddel løber videre til husets varmtvandsbeholder, kølemidlet opvarmer dernæst vandet, deraf navnet luft-til-vand, og kølemidlet løber afkølet tilbage til luft til vand varmepumpe, hvor det opvarmes på ny.

FÅ 4 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD HER

Hvordan fungerer varmepumpe luft til vand?

En luft til vand varmepumpe skaber varmen ved at udnytte den sammen energi som en luft til luft varmepumpe. Nemlig fra den luft som cirkulere uden for dit hus. Men ved en luft til vand varmepumpe bruges dens kølemiddel lidt anderledes til at skabe varme i din bolig og dit sommerhus, hvis du har sådan et.

Varmepumpens to dele (udedelen og indedelen)

Udedelen nedkøler varmepumpen kølemiddel. Dermed optages energi fra luften til et kølemiddel i dit anlæg.

Energien udvindes når varmepumpens kølemiddel bliver koldt og efterfølgende komprimeret med så højt tryk at det varmes i varmepumpen. Det starter en opvarmning af vandet i varmtvandbeholderen / akkumuleringsbeholderen for luft til vand varmepumpen.

Kompressoren skaber altså varme i luft til vand varmepumpen. Varmepumpen nedkøler nu igen kølemidlet efter komprimeringen, hvorefter processen med energi til varme til din bolig starter forfra.

El patron monteret i varmvandbeholderen kan være en nødvendighed, fordi luft til vand varmepumpe kan have svært ved at følge med i visse situationer. Dette er situationer såsom, når der er under – 10 grader udenfor, eller hvis flere i husstanden bruger meget varmt vand på samme tid.

Afspil video

Sådan får du varmt vand

Det er varmt brugsvand, som bruges til husets bade og/eller vandhaner, føres hele vejen igennem akkumuleringsboksen via. rør og opvarmes på den måde til brug.

Vandet, som skal bruges til husets radiatorer og gulvarme tappes fra akkumuleringsbeholderens bund, hvor temperaturerne er omkring 35 – 55 grader. Dette sker da varmen deler akkumuleringsboksen op i to dele, da denne stiger til toppen.

Det vand, som bruges til husets radiatorer og gulvarme føres tilbage ind i boksen og bliver på den måde genopvarmet.

Varmepumpe luft til vand modeller

Nibe Vølund modeller
Mads

Vølund F2040

Vølund F2040 er en luft til vand varmepumpesortiment, som er udviklet til let at kunne tilpasses dine behov. Du kan

Læs mere »

Agree Danmark Tosot GRS12

Med en varmepumpe udnytter du varmeenergien i luften, hvilket påvirker miljøet positivt. En luft-til-vand-varmepumpe kan både varme dit brugsvand op,

Læs mere »

CTC EcoAir 520M

En luft-til-vand varmepumpe giver dig mulighed for at udnytte vedvarende energiressourcer. En CTC EcoAir 520M er ingen undtagelse. Renoverer du

Læs mere »
Daikin modeller
Mads

Daikin Altherma 3

Altherma 3 er Daikin’s nye innovative luft til vand varmepumpe på markedet. Med sin nye Bluevolution teknologi, høje energieffektivitet niveau,

Læs mere »
Nibe Vølund modeller
Mads

NIBE Split fra Vølund

Varmepumpen NIBE SPLIT fra Vølund Varmeteknik er ideel til opvarmning, køling og varmtvandsproduktion. Ovenikøbet findes den til mange forskellige husstørrelser,

Læs mere »
Toshiba Varmepumpe modeller
Mads

Toshiba Estia

Den nye Estia er den nyeste varmepumpe fra Toshiba (2018), som er blandt de største og mest erfarne producenter i

Læs mere »