6 min. læsning (cirka)
4.7/5 - (4 votes)

Hulmursisolering er en form for efterisolering, som er hurtig og billig. Hvor årsagen til at få foretaget loftisolering skyldes, at varmen søger op af, så er årsagen til at få foretaget isolering af hulmuren, at vægge typisk er det svageste punkt når det kommer til spild af varme.

Indhold

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er primært kun beregnet til huse bygget før 1980, dog kan huse bygget i 80’erne eller 90’erne også have behov for hulmurs isolering, fordi man benyttede noget tyndere isolering dengang end nu, i dag bruger man cirka 300mm isolering. Hulmursisolering kan være faldet sammen. Hulmursisolering kan være med til, at du kan spare mange penge på din varmeregning. En hulmur er det mellemrum, som er imellem den inderste og yderste væg, og det er så muligt, at fylde denne hulmur med isolering. Selve processen med isolering af en hulmur kan af en professionel blive udført på en dag.

Hulmursisolering er isoleringsmateriale der bliver blæst ind i muren udefra. Der bliver boret et hul i væggen, hvor isoleringsmaterialet bliver blæst ind igennem, dette hul lukkes efterfølgende og bliver forseglet, efter et par dage kan man ikke se hullet længere. Dette gør man med en væg af gangen. Denne form for isolering er god til, at sprede sig ud i alle små revner og sprækker, dermed er man sikker på, at huset bliver isoleret til fulde og undgår at kuldebroer skulle opstå.

De typiske materialer man benytter til hulmursisolering er: stenuld (typisk rockwool), glasuld, papiruld, træfiber og flamingoisolering. Materialet er altid i granulat, så det er lettere at blæse ind i muren. Du kan se alle isoleringsmaterialer her.

Se alt omkring hulmursisolering i videoen herunder

Fordele ved isolering af hulmuren

Der findes en række fordele ved hulmurs isolering, nogle af disse fordele går igen fra fordele fra isolering generelt.

  • Lavere forbrug af varme og dermed en mindre varmeregning.
  • Der vil ske en forbedring af indeklimaet.
  • Boligen vil typisk stige i værdi, fordi du forbedre boligens energimærke.
  • En hulmursisolering kan være tjent ind indenfor 1-3 år.
  • Der vil opstå mindre træk i huset og mindre risiko for kuldebroer.
  • Det vil nedsætte dit CO2 udslippet.
  • Din varmepumpes effektivitet bliver bedre, da den kan performe bedre

Ulemper ved hulmursisolering

Ligesom der er en række fordele ved hulmursisolering, vil der naturligvis også være problemstillinger eller ulemper ved isolering af hulmuren.

  • Muren eller murene der skal hulmursisoleres skal være i god stand det gælder fuger og mursten, hvis dette ikke opfyldes, kan det være for vanskeligt at udføre en hulmursisolering.
  • Er der benyttet f.eks. mursten til at forbinde en ydermur og indermur, skal man være meget forsigtig med indblæsningen.
  • Er overstående problemstilling et faktum, skal man også være opmærksom på, at effekten af isoleringen kan være forringet.
  • Der kan ikke isoleres ved vindues- og døråbninger.

Hulmursisolering pris

Du spørger sikkert: hvad koster det af få isoleret hulmuren? Hulmursisolering prisen er forholdsvis billigt i forhold til hvad du kan spare på din varmeregning, og hvor hurtigt det er tjent ind igen. Din pris på hulmursisolering afhænger naturligvis af hvor stort et hus du har, hvilket materiale du benytter samt hvor meget isoleringen du ønsker. Jo flere mure du har og hvor længere murene er, jo dyrere bliver det, det er dog også ved disse mure at man kan spare mest. Typisk skal med betale mellem kr. 5.000 – 20.000 eller 110kr. til 170kr. pr. kvadratmeter.

Hvis vi tager et eksempel med en familie med to forældre og to børn, som går fra et hus med ingen isolering til et hus med hulmursisolering, vil de kunne spare mellem kr. 3.000 – 7.000 på deres varmeregning årligt. Jo højere varmeregningen er før hulmursisolering, jo flere penge er det muligt at spare med hulmursisolering.

Isolering og herunder isolering af hulmuren er også en del af håndværkerfradraget. Dette er naturligvis en god tanke, at have med når man overvejer om det er det værd at få udført hulmursisolering. Der er mange penge at spare ved hjælp af håndværkerfradraget, som kan gøre det mere end lønsomt at få foretaget en hulmursisolering, eller en anden form for isolering.

Det er som ofte en rigtig god investering af få isoleret både op og ned i hulmuren, da det godt kan give dig en besparelse på varmeregningen. Det kan få mere betydning for din bolig end du tror, hvis hulrummet kan isoleres bedre og dermed mindste kolde vægge i dit hjem. Du kan få lavet en hulmursisolering test som kan finde eventuelle steder i væggen som trænker til at få fyldt mere i hulrummet.

Har mit hus en hulmur?

Er du i tvivl om hvorvidt dit hus har behov for en hulmursisolering eller en anden form for isolering kan du tjekke dette på flere måder. Du kan naturligvis få en professionel til at kigge på det, det vil han typisk gøre med hjælp fra termografering. Her benyttes et varmefølsomt kamera, som kan måle hvor i hvor der suser varme ud af huset, og i hvor høj grad der er behov for en hulmursisolering. Det er dog typisk kun muligt, at gøre i månederne november til april, fordi der minimum skal være 12 graders forskel på temperaturerne udenfor og indenfor.

Det er dog også muligt selv at få en fornemmelse af, om der er behov for hulmursisolering og om man overhovedet har en hulmur. Først er det nødvendigt, at finde ud af om huset har en hulmur, dette kan typisk ses på tegninger over huset, eller man kan måle tykkelsen på ydervæggen. Hvis ydervæggen er mere end 24cm tyk, så er der en hulmur i huset, dette ved man da mursten i for- og bagmuren højest kan være 21cm i alt. Jo tykkere ydervæggen er, jo større effektivitet kan isoleringen opnå.

Derudover er det også muligt, at bore hul i fugerne i ydervæggen, på den måde kan man også få en fornemmelse af afstanden mellem formuren og bagmuren. Her kan man også prøve, at tage den eventuelt allerede eksisterende isolering ud, og se hvor god den fortsat er.

Isoleringsarbejdet skal altid foretages af en professionel, idet det kræver specialudstyr at udføre hulmursisolering.

Er din hulmursisolering stadig god?

Som nævnt er det typisk huse der er bygget før 1980’erne, som har det største behov for isolering af din hulmur. Dog kan der også i visse tilfælde være huse der er bygget efter 1980’erne, som har behov for isolering af hulmur, eller en god efterisolering af en allerede eksisterende hulmursisolering.

Det er helt uden spekulationer at du kan få tjekket om dine hulmure skal lade sig isolere. Det er nemlig mange gange en del af arbejdet for de professionelle som hulmursisolere hele tiden. Så du kan rolig gå videre i processen for at se om isoleringen i hulmuren er faldet sammen og derfor trænger til en efterisolering.

Dette kan skyldes, at man benyttede en dårligere form for isoleringsmateriale førhen, eller at den en allerede eksisterende isolering blot er brugt op, og er blevet slidt. Hulmursisolering er en af de mest effektive isoleringsformer, og er en måde hvorpå man kan spare mange penge. Din bolig kan nemt have steder uden kolde vægge, men skulle der være steder i hulmuren som mangler en god omgang efterisolering med papiruld eller lignenden, så få endelig et tilbud. Denne investering kan vise sig at spare på varmeregningen for hele din bolig.

Dermed er det vigtigt, at være sikker på at ens hulmur fortsat virker optimalt og at man opnår den fulde effekt af isoleringen. Er man derfor i tvivl om, hvorvidt ens isolering fortsat er på et tilfredsstillende niveau eller ikke, kan det være en god idé, at få professionelle til at undersøge ens hus.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven − 3 =