4 min. læsning (cirka)
5/5 - (5 votes)

Varmepumpe priser svinger meget. Prisen kommer nemlig hovedsageligt an på hvilken type af varmepumpe, som du skal have. I dette indlæg vil jeg kigge nærmere på pris eksempler på de forskellige typer af varmepumper ud fra størrelse af bolig. Priserne er inklusiv installation.

Der vil blive kigget på henholdsvis luft til luft varmepumpe priser, luft til vand varmepumpe priser og jordvarmeanlægs priser.

På siden her ser du flere forskellige priser på varmepumper. Det skyldes at nogle indlæg er ældre end andre. Derfor vil jeg bestræbe mig på at holde dette indlæg opdateret, som priserne ændre sig i gennem tiden. Dette indlæg er pt relevant for priser i 2020.

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

På vores forside skriver vi, at prisen for en luft til luft varmepumpe, som regel ligger et sted mellem 9.500 kr. – 25.000 kr. for huse mellem 75 m2 og 150 m2. Denne pris er typisk uden montering og ønsker du en pris inkl. installation, så skal du gerne tillægge omkring 2000kr. – 3000kr. for denne type.

Det vil sige at prisen for en luft til luft varmepumpe er 12.000 kr. – 25.000 kr. Dette estimat er inkl. installation.

Det er naturligvis muligt at forhandle sig til en bedre pris, som typisk sker igennem indhentning af flere tilbud. Jeg anbefaler denne serviceportal, som indhenter flere gratis tilbud for dig. Montørerne ved at de skal give dig det bedste tilbud for ellers vinder de ikke dig, som kunde.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Dette er typisk en dyrere installation, da denne type varmepumpe kræver lidt mere end den tidligere nævnte luft til luft varmepumpe. Luft til vand varmepumper har nemlig en indedel bestående af en varmtvandsbeholder.

Denne type kan derfor varme dit brugs vand og dit varme vand, som gør det muligt for dig at spare mange penge årligt med denne type varmepumpe i dit hjem.

Prisen for en luft til vand varmepumpe er som regel mellem 75.000 kr. – 100.000 kr. for huse mellem 75 m2 og 145 m2. Dette estimat er inkl. installation.

Andre læste også:
  Varmepumpe som aircondition

Der er igen tale om et estimat, som kan gøres bedre ved fx indhentning af flere forskellige tilbud eller en mere præcis udregning af energibehovet i din bolig. Jeg anbefaler igen denne serviceportal, der samler flere gratis tilbud til dig.

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Dette er sikkert den dyreste form for miljøvenlige varmekilder, som du finder her i indlægget, men også den type, som typisk varme de største arealer op. Jordvarmeanlæg skal nedgraves horisontalt eller vertikalt, som naturligvis kræver en længere process end de overstående.

Prisen for en jordvarmeanlæg er som regel mellem 110.000 kr. – 160.000 kr. for huse mellem 140 m2 og 300 m2. Prisen vil typisk være inkl. installation.

Igen vil jeg anbefale dig at indhente så mange tilbud, som muligt på denne energikilde, da det ikke kun giver dig den bedste pris, men også giver dig et bedre overblik over hvad netop dit behov er. Denne serviceportal samler op til 4 forskellige gratis og uforpligtende tilbud fra montører nær dig.

Fordelen ved at indhente flere tilbud

Når du indhente flere tilbud fra forskellige montører, så ved de ofte at de skal give den bedste pris for at de vinder dig, som kunde. Dette ses ofte når man benytter sig af diverse service- og tilbudsportaler, som findes derude.

Foruden en bedre pris, så resulterer det ofte også i at du finder den varmepumpe model, som passer bedst til din husstand. Du kan altså sammenligne hvor mange montører, som forslår dig den samme varmepumpe.

Får du ikke nogle tilbudt den samme model, så vil jeg anbefalde dig at kigge videre på hvordan dine forslåede varmepumper performer. I dette tilfælde skal du kigge på SCOP og COP for varmepumperne, som er lig effektivitet. Disse skal gerne være så høje som muligt ift. prisen.

Herefter vil jeg anbefale dig at kigge på alle de ekstra ting, som varmepumperne tilbyder. Det kunne være hvor meget støj (dB) de udgiver, hvor mange funktioner de har, brugervenlighed, design og så videre.

Har du brug for en god liste, så kig på vores varmepumpe test, som giver et godt overblik over de bedste modeller for året baseret fra Energistyrelsens tal.

Andre læste også:
  Varmepumpe på abonnement

Den afsluttende fordel er at flere vil lave energiberegninger på din bolig. En god energiberegning kan give et meget præcist overblik over hvilken varmepumpe du skal benytte dig af til din bolig.

Indhent energitilskud på din varmepumpe

Du kan få en endnu bedre varmepumpe pris ved at indhente et energitilskud. Som det nævnes i indlægget omkring energitilskuddet, så hører det under Energispareordningen, som blev opsat i 2009. Det indbefatter alle danske energiselskaber og har til formål at reducere CO2.

Energitilskuddet ligger mellem 3200 kr. og 7800 kr. og kan søges på samme tid med, at du indhenter tilbud. Det vil være et typisk trick for en montør til at tilbyde dig varmepumpen til en bedre pris.

Der skal udfyldes et ansøgningsskema, indsendes en faktura for udført arbejde og hvilken varmepumpe der er tale om. Kravet for et energitilskud din nye varmepumpe er, at den har et godkendt energimærke. De fleste nye varmepumper har i 2020 et energimærke på mere end A++.

Findvarmepumpe.dk anbefaler:

En standard varmepumpe
Spar penge – modtag flere gode tilbud på din varmepumpe!

Du udfylder én formular med dine ønsker og behov på 2 minutter. Herefter sendes din forespørgsel til maximalt 4 forskellige montører.

Montøerne er opmærksomme på, at levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent dine tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende.